• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Houskové knedlíky pro každého
Napište svůj komentář k receptu

Houskové knedlíky pro každého

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 11
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houskové knedlíky pro každého
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2,50
      hrnek polohrubá mouka
    • 2
      ks houska nakrájené na kostky
    • 1
      hrnek mléko vlažné
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva 3/4-1

Postup přípravy receptu

1
V misce smícháme mouku, sůl, vajíčko a mléko.
2
Do těsta přidáme kostky pečiva, pořádně promícháme. Vytvoříme 3 menší šištičky (dobře se tvarují rukama namočenýma ve studené vodě) a vložíme do vroucí osolené vody.
3
Po vyplavání vaříme a jestli jsou hotové zkouším špejlí, jinak to bohužel nepoznám.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houskové knedlíky

Houskové knedlíky

Smažené houskové knedlíky

Smažené houskové knedlíky

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marta | 9. 8. 2011 21:35

    To co popisujete je opravdu složitgé a už to nejsou knedlíky pro každého. Nicméně zkoušela jste tyto knedlíky? jsou tuhé a s těmi hospodskými nemají vůbec nic společného!

  • Jirka | 25. 6. 2011 22:56

    K rozdělání těsta je nejlépe použít sodovku (tu co se připravuje z bombiček). Nepřidávat žádné kypřící prášky. Po zadělání těsta, necht těsto odpočinout (nejlépe ca 1 hod)pak přidat nakrájené rohlíky, necht opět odpočinout (ca 15 min)a pak z těsta vytvarovat šišky. Dobře se to opravdu dělá mokrejma rukama. Každou šišku je dobré dát do mokrého mikrotenového sáčku (ten ze samoobsluh)a v tom vařit. V sáčku se před vařením dá případně šiška ještě vytvarovat. Pak vařit ve slané a opravdo vroucí vodě 30 minut.Pak nakrájet nití nebo kráječem. Je dobré je necht trochu odpočinout v míse pod utěrkou.Vypadá to složitě, ale ve skutečnosti tomu tak není. Správný houskový knedlík má být opravdu tvrdý, kompaktní. Né rozpouštěcí v omáčce tak jak je většinou podáván v hospodách.

  • Terka | 21. 12. 2010 13:46

    Děkuji, dělala jsem poprvé domácí a i když praskly (lehce ale to asi proto, že jsem je vařila moc zprudka), tak jsou křehké a moc dobré. Jen místo housky jsem dala chleba, místo mléka acidofilní mléko a trochu oleje, tak 2 lžíce.

  • Jancza Marek | 3. 7. 2009 19:06

    Taky jsem zkoušela - výborné, jednoduché! Dala jsem trochu oleje do těsta a nepraskly!

  • Jancza Marek | 21. 6. 2009 15:45

    Dala jsem do těsta trochu oleje, a hle - nepraskly!

  • blanka peterkova | 9. 2. 2009 10:32

    Právě jsem dovařila a jsou moc dobré. Chválím. Jen mi take malicko praskly...delala jsem je na pare 20min.

  • karolina | 25. 6. 2008 16:59

    Já jiné knedlíky nikdy nevařím, ale místo mléka dávám vodu . Do těsta dávám prášek, ale lze místo prášku zadělat těsto č e r s t v o u vodou Magnesie (nevyprchaná). Ještě jedna připomínka - knedlíky je nutno okamžitě po uvaření nakrájet na plátky.

  • Ladislav Dorazin | 25. 6. 2008 15:00

    Taky tyhle knedlíky se dají vařit v hrníčku,jen to vajíčko rozdělíme na žloutek a bílek a s bílku ušleháme sníh.Potom není třeba dávat prášek do pečiva,nebo stačí jen půl.Vyzkoušejte!

  • Iva Kvasniaková | 25. 6. 2008 11:11

    Knedlíky jsou opravdu skvělé, lepší než kynuté. Už se u nás jiné nedělají. Díky

  • petra šmejkalová | 29. 2. 2008 11:54

    Knedliky jsou moc dobré,nadýchané .Dávam 1.Jenom mi při vaření praskly.Hnětla jsem dlouze ijsem pomalu vařila ,nevíte někdo čím se to stává.Ukvasnic se mi to nestává.Děkuji

  • petra | 29. 2. 2008 11:50

    knedliky jsem uvarila ,jsou výborné,ale vzdy mězezdola prasknou,i kdyz je varím pomalu,nevíte někdo radu?

  • venyss | 12. 2. 2008 17:33

    Knedlíky jsou moc dobré.Také jsem vařila 15 minut. Jsou rychlé a já hlavně oceňuji čas, který je ušetřen kypřícím práškem na kynutí..manžel říkal, že už jiné knedlíky nechce...

  • lenka žilková | 6. 1. 2008 14:07

    Nic moc,nenadchly nás.

  • Iva Rácová | 27. 10. 2007 19:29

    Knedlíky jsem vždy kupovala, tyto jsou nejen rychlé,levné, ale i dobré a zvládne je fakt každý, děkuji za recept

  • Romana Radová | 24. 10. 2007 15:16

    Knedlíky jsou bezva!!!Vzhledem k tomu,že nemám doma starší rohlíky,jsem použila strouhanku a fakt dobré!!!Vařila jsem je asi 15minut a bylo to akorát.Recept je velice rychlý,fakt díky.Romča

  • Ivetka | 22. 10. 2007 12:22

    Opravdu jsou pro každého! Já vždycky dělala z prášku, ale tyhle jsem zvládla na jedničku:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky Houskové
Přílohy Knedlíky Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Houska Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová polévka zimní

Bramborová polévka zimní

Boršč

Boršč

Borůvkový koláč s ořechovou posypkou

Borůvkový koláč s ořechovou posypkou

Bochánek, který se vždy povede

Bochánek, který se vždy povede

Česnečka z uzených kostí

Česnečka z uzených kostí

Pečené brambory se sýrovou omáčkou

Pečené brambory se sýrovou omáčkou

Těstoviny s mascarpone a rakouským špekem

Těstoviny s mascarpone a rakouským…

Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)

Cereální hruškový / jablečný závin …

Plněné papriky s knedlíkem

Plněné papriky s knedlíkem

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

44
Čokoládovo-banánové muffiny
Čokoládovo-banánové…
26
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
26
Dýňová tortila
Dýňová tortila
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Rybízová šťáva za studena
Rybízová šťáva za studena

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Král StarDance Oskar Hes: Kamarádům lhal o sexu!

Král StarDance Oskar Hes: Kamarádům lhal o sexu!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Houskové knedlíky pro každého
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact