Ve větší míse smícháme mléko, vodu, vejce a sůl. Přidáme mouku a mícháme, až těsto dělá bubliny. Dáme vařit osolenou vodu do velkého hrnce. Housky nakrájíme na kostičky, (babička je ještě osmažila na másle, ale to já - přiznám se - nedělám) a vmícháme do těsta. Necháme stát cca 1/2 hodiny.
2
Potom namočenýma rukama uděláme 2 nebo 3 knedlíky a zavaříme. (Jsou-li dva větší, potom cca 25 minut, pokud uděláme menší, pak stačí 15 minut.) Po chvilce vaření je vařečkou nadzdvihneme ode dna, aby se nepřichytily. V půlce vaření je otočíme, aby se provařily pravidelně.
3
Jsou chutnější - alespoň naši známí to tvrdí - než kynuté..... Dobrou chuť.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Emil
|9. 2. 2012 11:10
Už je dělám hodně dlouho houskáče akorád tam dávám 5 rohlíků a nikdy nejsou jako šutr, je to makačka na ruce děvčata hodně prodělat ,fakt to chce aby to dělalo bubliny, dobrou chut přeji. :-S
zuzana
|11. 10. 2011 13:20
Knedlíky byl tvrdé, protože v receptu chybí kypřící prášek !!!!! =-O
jana
|7. 10. 2011 17:04
naše babi do nich dávala prášek do pečení, pak byly nadýchané, ale musí mít přesnou hustotu, nesmí se lepit a ani být těsto moc hutné, nemusí se nechat ani odležet.
Fila
|24. 6. 2011 20:06
Mel jsem stejny problem.
Sarka
|7. 12. 2010 09:37
Tak mě se tedy nepovedly, nevim proč, ale po uvaření knedlíky stvrdly jak beton, i když jsem je propichovala špejlí, vážně nevím co jsem udělala špatně... :-(