špetka
muškátový oříšek
mletý nebo květ - není nutný
Dále dle chuti můžeme přidat:
1
lžíce
petrželka
plocholistá nebo kudrnka, pažitka, libeček..., čerstvě nasekaná
česnek
čerstvý nebo sušený dle chuti
pepř mletý
nebo paprika, drcený kmín...
Postup přípravy receptu
1
Uvedené množství postačí jednomu pořádnému jedlíkovi nebo dvěma menším.
2
Housky pokrájené na kostičky dáme do mísy, osolíme a ochutíme podle toho k jakému jídlu budeme chtít knedlíky podávat (muškátový květ, bylinky, česnek...). Pak je zalijeme vlažným mlékem rozmíchaným se žloutkem a necháme nasáknout. Poté je pokapeme rozpuštěným máslem, posypeme moukou smíchanou s práškem do pečiva (není nutný), promícháme a nakonec vmícháme i sníh z bílku.
3
Knedlíkové těsto dáme do máslem vymazaného a hrubou moukou vysypaného kastrolku (15 cm) a dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů péct dorůžova, cca 20 minut. Po vyklopení pokrájíme a podáváme.
4
Podáváme k dušenému zelí nebo řepě, pečenému masu, guláši, omáčkám...
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Libuše
|4. 9. 2016 19:08
Pečené knedlíky jsou u nás oblíbené, nejsou těžké na přípravu a podle mně se ani nedají zkazit. Můžu doporučit.
Miroslava Dolínková
|28. 2. 2016 08:22
Dělala jsem je už několikrát a k pečenému masu jsou jako dělané a naše oblíbené.
Jiřina Škorpová
|4. 9. 2015 09:51
Vyzkoušela jsem je včera a musím uznat, že pečené knedlíky jsou opravdu vynikající a nebyly naposledy. K pečeni a dušenému zelí naprostý ideál přílohy. Děkuji za recept.
Mirka
|16. 7. 2015 21:53
Asi 8 rohlíků 4 žloutky a 4 bílky, mouka 160 a tak dál. Líbí se mi to tak zkusim.
argentina
|15. 7. 2015 23:08
a v jakém množství dáváte ostatní suroviny, když z 8 rohlíků je toho na bábovku?
Mirka Lešková
|13. 7. 2015 09:12
Pečené knedlíky dělám taky, jen ve větším množství - 8 rohlíků a do bábovky. Máme je nejradši a k obědu je bábovka akorát.