Z mouky, mléka, vejce a soli umícháme řidší těsto. Pak přidáme rohlíky nakrájené na kostičky a pořádně promícháme. Těsto můžeme klidně připravovat předem, stáním se mu nic nestane.
2
Mokrýma rukama tvarujeme šišky a ihned hážeme do vroucí vody. Vaříme cca půl hodiny, pak knedlíky vyndáme, necháme krátce okapat a nakrájíme nití nebo ostrým nožem na plátky, jde to dobře i kráječem na knedlíky.
3
Těsto není úplně husté, tak je lepší udělat třeba 3-4 menší tlustější šišky, než dvě veliké. Hozením do vody se tvar knedlíku zafixuje. Vařením nabydou skoro jako ty kynuté, tak s tím počítejte při výběru velikosti hrnce. V půlce vaření je dobré knedlíky otočit, aby se dobře provařily.
4
Knedlíky jsou výborné, hodí se i k omáčkám a povedou se opravdu každému.