Nejlepší jsou kynuté knedlíky vařené v páre,nejsou sliz <:-) ké,jsou výborné
Super..nejlepšï recept na knedle co jsem zkousela..Nadychane..mekoucke a vyborne :-)
Hrnek je 1/4 hrnek, 240 ml.
tak toto těsto nikdy více.... :-$
Trochu jsem pozměnila množství, ještě musím vyšpekulovat vaření knedlíku, ale na můj první pokus to bylo jedlé! ;)
Nevíte někdo, jaký objem má mít sklenice na mouku a hrnek na mléko? Děkuji Zuzka
ahoj, přidala jsem hrnek mouky navíc, moc se mi těsto nezdálo, a řekla bych že tak 6- 8 porcí..
Ahoj, pro kolik porci je recept. diky Misa
:-X
chutove dobre, ale prisly mi takove tezke, nejak se mi nedari najit recept na ty "klasicke" kupovane :-D Ziji v anglii a na knedliky mam casto chut :-)
Knedlíky se povedly a byly naprosto dokonalé. Jen doporučím malou vychytávku, dala jsem do těsta trošku oleje, asi tak kávovou lžičku aby knedlíky nepopraskaly.
Aby se knedlíky nesrazily, stačí je ihned po vyjmutí propíchnout asi na třech nebo čtyřech místěch dlouhou vidličkou na maso a potřít olejem. ;-)
Hrubá mouka na Zelandu se dá nahradit jemně drcennou maniokovou hmotou :'(
Nemate-li hrbou ci polohrubou mouku, pridejte to testa spetku prasku do peciva. Vim, ze jsou tam kvasnice, ale zkuste to. Ziji taky mimo CR a mam to vyzkousene.
Tak jo,ja bydlim v Nemecku a taky jsem nenasla vhodnou mouku,maji tady jenom hladkou:-( ten recept se mi libil tak jsem to zkusila s tou hladkou a pridala do ni krupici....hmmm,vyplatilo se to!!!Dik za recept :-))
Tak to byly moje prvni houskove knedliky v zivote, moc jsem neverila, ze to dobre dopadne a vysledek prekvapil celou rodinu, proste skvele!!Jelikoz zijeme v Kanade, tak jsem smichala hladkou mouku pul na pul s krupici zakoupenou v polskem obchode.
Dekujeme za super recept! Prave jsme mely skvelou party s gulasem :-) Nebyla by to mozna takova udalost, kdybychom nebyly v Anglii a nebyly to nase prvni knedliky! Semolinu jsme smichaly s hladkou moukou napul, housky tam mohlo byt o neco vic a knedliky jsme varily jen 15 minut. Vysly skvele! Jeste jednou diky! Jitka, Veronika, Monika, Katka, Blanka, Julka ;-)P.S. Nas vekovy prumer je 29.5 ;-)
Odzkoušeno. Knedlíky z hladké mouky, ono to skutečně jde! A jsou výborné. Těsto musí být tužší, aby z něj šly knedlíky dobře formovat. Jinak se hladká mouka lepí. Vařím jen 15 min. vyndám a propíchám špejlí a až trochu zchladnou, krájím na plátky slabým nožem.
Tak knedlíky z hladké mouky? Budu muset vyzkoušet, když je tady na ně chvála. Ona i v Čechách někdy dojde hrubá a když není nic jiného po ruce, proč ne, že?
Ja ziju taky mimo CR, u leta ty knedle varim ze suseneho drozdi (1 sacek 6g asi misto tech 20g cerstvych) a z hladke mouky a vsem chutnaji... prej jsou jemnejsi :)
Ja nyni ziji take v Australii a knedliky jsem delal vubec poprve v zivote. Misto hrube mouky "Semolina", je to to same. Dale je problem sehnat cerstve drozdi, prodava se pouze susene, tzn. misto 20g cerstveho drozdi cca 1 lzicka suseneho.Knedliky byly vynikajici, dekuji za recept.
Ja pro zmenu ziji v Australii a da se tu ve specializovanych obchodech (Deli, Fruit Market) sehnat Continental Flour, coz je jako nase hruba mouka. Kdyz je nejhur, smicham normalni mouku se semolinou, ktera se da koupit v kazdem supermarketu. Knedlikum zdar!!!
Zkuste najit "Semolina" v supermarketu.
Jedině koipit pšenici a mlýnek .Umelte si mouku sám .:-))
Nevite nekdo cim by se dala nahradit hruba mouka na Zelandu? zaboha sem tady nic podobnyho nenasel. Dikes Smif
Teda já jsem z česka je mi 21 let a dneska ty knedlíky budu dělat poprvé v životě tak jsem zvědavá
Žiji v Chorvatsku a recept se mi vážně osvědčil,všichni jsou ted nadšení z mých ,čeških knedličku,:-)dekuji za recept,jeste že vás máme...
V Anglii se da cerstve drozdi koupit v Morrisonu nebo zajdete do Tesca a zeptejte se u oddeleni s cerstvym pecivem. Minule jsem ho dokonce dostal zadarmo:-)
Ja jsem zvedava, jestli dneska sezenu hrubou mouku v Buenos Aires. :) Sireni knedliku zdar! :)
HRUBA MOUKA NA MALLORCE????
Ziji na Mallorce (España) a nemuzu sehnat HRUBOU mouku... poradite mi nekdo. DEKUJI!
Ja zase ziji v Italii tak se aspon italci budou divit jake to mame dobroty. Dik za recept..
Polhruba mouka se v Anglii jmenuje Moka Krupczatka (samozrejme v polskych obchodech ;) - dalo mi dost prace to vykomunikovat. Zive kvasnice se daji obvykle zakoupit tamtez, ale se susenymi by to mohlo fungovat taky (jeste jsem to nezkusel v knedlicich, ale na domaci housticky to funguje perfektne.Pokud jde o nahradu rohliku v Anglii, doporucuji zkusit turecky chleb - je to takova houska formatu A3, stoji kolem 50p a da se koupit skoro v kazdem tureckem obchode (t.j. vsude).
helé dělám knedlíky v irsku a super.... v super valu koupím dvoukilové balení SELF RAISING. postupuji podobně, jen místo rohlíku dávám polský chléba. a zatím všem chutnají. tak přeji spoustu úspěchů a dobrou chuť
Take jsem byla v Irsku, staci si zajit do nejakeho polskeho obchodu (v Dublinu jich je spousta, nevim, jak jinde), tam maji mouku podobnou te nasi. Ceske kuchyni zdar....
JSEM TAKE V IRSKU TADY TA MOUKA JE SICE JINA ALE STACI KDYZ DO TESTA PRIDAS TROCHU OLEJE ASI LZICKU , NEKDY STACI TY ROHLIKY OSMAZIT ...
tady v Irsku uz to par cechu zkusilo s knedlikama, ale je tady nejaka divna mouka .Nema nekdo zkusenost od znamych jakou pouzit? chyba urcite neni v receptu.diky Tony
Samozřejmě ano. Nemusíte je znovu vařit (to by asi nedopadlo dobře), ale ohřát nad párou. V našich hospodách se knedlíky kupují do zásoby a dávají do mrazáku.
pisu vam z Mongolska. mam jeden dotaz. Da se zmrazit hotove knedliky. a po nejake dobe je odmrazit a opetovne uvarit?
jsem taky v USA. drozdi se da koupit normalni v Giant nebo jinem grocery store (vetsinou ho najdete mezi maslem apod.), a hrubou mouku, stejne jako vsechny ceske veci nawww.slovczechvar.com
Lze je i smažit ?
Ja ziju na ostrove Man mezi Anglii a Irskem,cerstve drozdi tady neexistuje,diky Aleno D.za bezdrozdovy resept
jsem taky v USA a tak velice oceňuji tu spoustu rad o vaření knedlíku ..... jen doufám, že budou fungovat v 8000 stopách.....dám vědět
omlouvam se za preklep misto @ ma byt 2 cups.Jana
v USA se nam nejlepe osvetcil tento predpis: @ cups mouka Wondra, 2 cups Self Rising mouka, 1 vejce, trochu soli a vlazne vody tolik, aby testo bylo dost huste. Toto rozdelit na 3 dily a do kazdeho vmisit 3/4 cup "Rice Krispies ", je to toasted rice cereal, napr. od firmy Kellogg's. Hlavne nesmi byt se zadnou prichuti. Pak utvorit 3 knedliky a varit obvyklym zpusobem . Jsou 100% porovnatelne s ceskymi knedliky v prasku s burizony. Za zkousku nic nedate a mozna budete prekvapeni vysledkem, dosli jsme k tomu po dlouhych utrapach . Kdo je zkusil, nedela uz knedliky jinak.
V USA jsem používal kombinace mouky WONDRA (dá se objednat přímo od firmy - adresa na obalu) v 5 lb. balení, je to značně levnější. Na 3/4 obsahu mouky přidávám 1/4 krupice. Pracuje to pak jako česká hrubá mouka.
take ziji v anglii a zaujal me recept pani Aleny.D.Jen jsem se chtela zeptat jestli je postup stejny jako v uvodnim receptu.Dekuji za pomoc
Ja ziji v Australii a pouzivam semolinu - je to neco mezi hrubou moukou a krupici.
ja se zapomel zalogovat, ty microvawe knedle z Toronta, jestli se vam nebudou darit tak mi napiste email
Tady bych take rad prispel svoji troskou do mlyna (z Toronta) : 3/4 hrnicku Selfrising mouky, sul, jedno vajicko, 1/2 az 3/4 hrnicku mleka, trochu Cream of wheat (krupice) , testo by melo byt spise ridsi a do toho natrhat kousky bagelu nebo bileho chleba bagety atd. Do studeneho mokreho hrnicku kydnu testo, asi 3/4 hrnicku a dam to do microvawe na Popcorn program, nebo 2:30 minutyvyklepnu , vyplachnout studenou vodou , kydnout testo....musite chvilku zkouset nez prijdete na spravne pomery, ale funguje to
Ja ziji v Anglii a hrubou mouku nahrazuji krupici, ta se tady jmenuje semolina.
Ja jsem v Anglii, knedliky delam z hladke mouky, nejlepe self-raising flour (500 g), 2 vejce, sul, 3 platky toustoveho chleba a mleko. Drozdi netreba.Manzelovi chutnaji i samotne. :)
ja jsem v Nemecku a s moukou jeto tu take trochu tezke,ale poradila sem si stejne sama.Tady maji prakticky jenom vyberovou mouku ,ktera je velmi jemna .Takze moje knedliky varim takto-pro 4.osoby . do misy si naleju vlaznou vodu a osolim dam do toho drozdi +2.vejce a vse promicham. potom pridam aspon 2-3.hosky nebo zemle a spracuji vse.pomalu pridavam mouku a promichavam zaroven z rukou -proto s rukou pak vim jestli testo je dobre.na vrch posipu mouku a prikriju misu -nekde kde je teplo.po vykynuti testa si testo spracuji na sisky a varim v horke vode osolene 20-25.minut,a hned rozpulim z niti ve prostred.preji Vam dobrou chut .sem uz dlouho z Cech takze Cestina je umne spatna.ahoj jana
Pro ty, kdo ziji na americke strane Velkeho Rybnika: POlohruba mouka je k sehnani velmi snadno - kazda Safeway nebo Albertsons nebo podobny velky chain ji ma - jmenuje se Wondra flour a najdete ji v kulatem modrem kontaineru, nikoli v obvyklych pytlicich. Knedliky z ni jsou velmi prijatelne.
Veroniko,to vite ze jdou z hladke mouky varit halusky,zrovna tak dobre jako z polohrube.Moje manzelka je dela dobre i tady v Kanade a vzdyckyz mouky,kterou ma bliz po ruce.Proto ani Vy nemejte strach ze by snad byly nejedle a zkuste jetaky!Panecku se zelickem a uzenym,anebo trebas bryndzou! Tak good luck!
Když to jde, je lepší nechat si posílat mouku z Česka, protože v surovinách na vaření a pečení jsme bez konkurence !! Ať se jde celá EU - ovšem bez nás - v tomto směru ZAHRABAT !!Mé kamarádce vozila do Německa mouku maminka, jinak nemohly dělat knedlíky!!
ja jsem v Portugalsku a s moukou je to tu stejne - da se tu sehnat jeden jediny druh hladke mouky - dokonce i chleba je tu jenom bily :o/ -- chtela jsem se zeptat - kdyz zkousite delat knedliky z hladke mouky - nevyzkousel nahodou nekdo i halusky?? Mam je moc rada a chtela bych je uvarit svym kamaradum, ale mam strach ze to nebude k jidlu.
Zijeme taky v Kanade,knedliky valime taky s mouky,ktera je polohruba.Recept na nas knedlik vypada docela podobne,jako recepty,popsane v teto rubrice.Rozdil mezi nasim a vasim je hlavne ve zpusobu vareni.Knedliky varime 20 minut na pare.V hrnci (ovalnem na turkey) mame10 cm vysokou mrizku,na ni platno,vevnitr vodu a knedliky mame jako periny!Zkuste to taky a napiste o tom !
Ja ziji v Kanade,tez tady neni hruba mouka,pouze instant flour,podobna polohrube.Vetsinou pouzivam hladkou,a pridam trochu semoliny,je vyborna i do bramborovych knedliku.Hodne se pouziva na testoviny.
Houskové knedlíky dle učitelky vaření z Vlachova Březí:1/4 vlažného mléka, vejce, sůl, hrubá mouka, 3 housky (rohlíky)Do vejce dame spetku soli, vlijeme polovinu mleka a prisypavame mouku. Az se mouka rozmicha prilijeme zbytek mleka a za staleho michani sypeme mouku, az je testo "knedlikove" (musi "placat" a delat bubliny). Pote pridame na male kosticky nakrajenou housku a utvorime dve sisky. Varime 30minut.Kdo ochutnal, jine nechce.
Konecne jsem knedliky vyzkousela a musim rict,ze se povedly,koupila jsem dle rady mouku Wonra a dala dva pytliky yeast ,jelikoz cerstve kvasnice tady v USA vidavam zridka.Delala jsem je z mleka,ale priste vyzkousim z vody dle Jany V.Testo bylo ridsi,nevim jestli to tak melo byt,ale trochu mouky pri valeni sisek pomohlo..dik za recept,ted s rodinou jime jen omacky..samo s knedlikem
Ja mam stejny problem, ziju v Londyne a za dvanact let se mi nepovedlo najit nic, cim bych mohla nahradit hrubou mouku nebo kde ji koupit, a velice mi knedliky chybi, ale nikdy jsem se nepokusila je delat z hladke mouky.
Pokud mohu poradit tem, co jsou v USA,tak ja jsem objevila Polsky kramek a tam maji jejich hrubou mouku Krupcatku a nebo v normalnich Am.obchodech maji mouku podobnou hrube,ale je balena v krabicce tvaru valce a jmenuje se Wondra.Na obrazku je naberacka s omackou. Take cerstve drozdi se da sehnat "Fresh yeast" v chladicich boxech u syru nebo masla.Nejlepe je se zeptat prodavacu.Hodne stesti.
Ja jsem taky v USA a jelikoz tu na floride nemuzu sehnat polohrubou mouku, musim delat z hladke...davam dve vajicka a misto mleka vodu,...a drozdi sypane, protoze sehnat normalni je vzacnost...kdyz pouzivam mleko do knedliku,...jsou potom takovy splacly. jo a dva pytliky drozdi. Necham kynout asi tak hodinu, udelam sisky a ty necham jeste nakynout tak deset patnact minut...pak varim.
Jsem prave v USA a budu knedliky delat z mouky polohrube,takze dam vedet jak to dopadlo
Nejradeji jako prilohu mam houskove knedliky.Ve spanelsku kde ziji, se mouka polohruba, nebo hruba neprodava. Muzete mi prosim nekdo poradit a zaslat recept na houskove knedliky z hladke mouky? Predem dekuji. naticheca@hotmail.com