Veku krájíme na 1,5 cm široké plátky, ale nedokrojíme do spodní kůrky. Máslo utřeme s česnekem a každý plátek veky jím potřeme, vložíme kousek tvrdého sýra, kousek šunky a hermelínu a potom veku zabalíme do alobalu a v horké troubě asi 20 minut zapečeme. Housenku rozbalíme, plátky dokrojíme a ještě teplé servírujeme třeba s vychlazeným okurkovým salátem ochuceným Mikyškou, solí a pepřem.
...recept nabízí mnoho možností, zdeňka mě navnadila s tou pomazánkou a jednu bagetu jsem udělal s pikantní sýrovou pomazánkou s česnekem místo toho česnekového másla.....výborné :-P :-D
Je to opravdu dobrota :-) dělala jsem taky z baget a ani je nechtěli rozkrájet,snědly se vcelku.Jen ten česnek nám tam neseděl,příště namažu jenom máslem nebo nějakou pomazánkou,ale jinak 1 :-*
Výborné, všichni si doma moc pochutnávali. Dělalal jsem "minihousenky" z rohlíků. Do zářezů jsem na střídačku dávala šunku s uzeným sýrem a vysočinu s hermelínem. Prckovi jsem to pak nakrájela na jednohubky, my jsem to baštili pěkně vcelku. Dávám velkou jedničku.
JJ, dělávám z bagety i veky, je to jedlé,používám místo alobalu pečící papír. Beget dělám každému jednu. Sní se to bez problémů.Už jsem to viděla i v prodejně - bufáči.
Majka
|10. 10. 2007 09:30
Výborné. Sehnala jsem pouze bagetu, byly to dobré jednohubky k televizi.Dávám 1.
Jana Kutačová
|1. 6. 2006 06:47
Tak to mě opravdu moc těší..:o))
M. J.
|31. 5. 2006 20:18
Recept jsem vyzkousela a mel obrovsky uspech. Pracuji v mensi restauraci v Anglii a pote, co jsem sefovi predlozila "Housenku" k obedu byl jidlem tak nadseny, ze jsme ji zavedli. Prodava se skvele. Spokojenost velika! Dekuji za tento bajecny recept.