Houby umyjeme, nakrájíme a dáme dusit do hrnce, přidáme trochu oleje, sůl (nepodléváme vodou). Po podušení naskládáme do skleniček (osvědčili se 3 dcl) a sterilujeme 1 hodinu, druhý den ještě jednou, ale stačí 30 minut.
Děkuji za recept. Už jsem nevěděla, co mám z hřibů udělat, letos je jich opravdu hodně.
K hřibům jsem ještě přidala drcený kmín a bobkový list a nové koření, výborné.
Doporučuji nedávat sklenice úplně plné, hřiby při zavařování ještě nabydou.
Ale rostou,byla jsem včera tj.2.10. a kdybych měla více košů tak sem v lese ještě ted.
bb
|6. 9. 2007 07:47
Zavařovat do okurkového nálevu je něco jiného, tam to konzervuje ocet, příp.chemie. Doporučuji dobu sterilace dodržet a uložit v chladu. Když se to zkazí, je škoda spousty práce. Stařičké tradiční postupy dodržujte, jinak raději mražte.
Jarča
|3. 9. 2007 12:58
Zavařovat 15 min. v nálevu opravdu stačí.
Anonym
|2. 9. 2007 18:28
tak to já jsem je nakládala do okurkového nálevu,a zavářela jsem je 15 min uplně to stačí.
Anonym
|31. 8. 2007 15:24
Okolo Vimperka jsme jich včera našly plné koše, právě zavařuju.
Anonym
|27. 8. 2007 08:42
Na Šumavě okolo Volar jich roste spousty.
Lada Kovářová
|22. 8. 2007 11:58
Ale rostou, třeba na Vysočině, akorát musíte vědět, kde hledat :-))