Houby očistíme, pokrájíme a dáme do hrnce s vodou krátce povařit. Pak scedíme. Zralá rajčata přepůlíme, dáme je do hrnce a za občasného míchání dusíme asi 5 - 10 minut. Pak přes sítko (cedník) propasírujeme, slupky vyhodíme. Cibuli s česnekem oloupeme a pokrájíme na plátky.
2
Propasírovaná rajčata smícháme společně s houbami, cibulí a česnekem, osolíme dle chuti a krátce povaříme. Směsí naplníme čisté suché sklenice, dobře uzavřeme a sterilujeme 10 minut při 90-ti °C.
3
*Ke směsi můžeme přidat i pokrájenou papriku nebo feferonku a nebo naopak vynechat česnek, který se nemusí hodit do každého jídla.
4
*Směs používáme do různých pokrmů z masa třeba místo tompy nebo leča. *Výborná pod maso, nebo do pokrmů z těstovin... .
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Radůzka
|25. 10. 2013 08:41
Včera jsme ochutnali první sklenici, kterou jsme před nedávnem dělali. Chutná to podobně jako tompa, jen tam chybí paprika, která by se tam taky dala přidat. Opekla jsem plátky masa, dala do pekáče a přidala sklenici hub se zeleninou, bylo to výborné. Tenhle recept budu příští rok určitě děla znova, dá se přidat k masu na různé způsoby.