g
houby
Hlaviček středně velkých (mohou být i bedly)
Těstíčko
200
ml
pivo
250
g
polohrubá mouka
200-250
hladká mouka
3
ks
vejce
2-3
pepř mletý
sůl
Postup přípravy receptu
1
Hlavičky krátce spaříme ve vařící vodě a necháme okapat, opepříme a osolíme, obalíme nejdříve v hladké mouce a pak namočíme do těstíčka připraveného z polohrubé mouky, vajec a piva. Usmažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší nebo jen tak.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Zuzana
|20. 8. 2005 15:57
Už rostouuuuuu. :))
Anonym
|26. 6. 2005 19:41
uŽ ABY ROSTLY.......
pavel konecny
|8. 7. 2004 15:43
bydlim ve Francii a taky v tom pivnim testicku delam spoustu veci jako v Cechach ale i jine, treba jako kvety z cukiny (?)Ale co vam doporucuji je to , ze zaklad delam jen z mouky a piva. Po hodine ulezeni do toho vsak opatrne vmicham snih z bilku.Pokud se tyka pripominky "anonyma", pivo se tam nedava kvuli alkoholu (ktery se stejne za tu hodinu ulezeni vypari) ale kvuli kvasnicim. Samozrejmne jde to delat bez piva primo z kvasnic a z vodou. Ale to se obcas nepodari, v pivu je presne dobry pomer vody a kvasnic.
taky anonym
|8. 7. 2004 08:18
Houby upravené tímto způsobem jsou lepší než obalené v trojobalu - s "alokohlem" si nemusíte dělat starosti ...
Anonym
|7. 7. 2004 18:13
sice to asi bude dobry, ale kombinace hub s alokohlem(i v minimalnim mnozstvi), zase az tak moc dobra neni!