Očištěné houby pokrájíme, necháme přejít varem v osolené vodě, důkladně propereme a scedíme. Papriky pokrájíme na širší nudličky, doporučuji přidat několik pálivých pro zvýšení pikantnosti celé směsi. Vše smícháme, chvilku povaříme, nandáme do skleniček a zavařujeme 1 hodinu při 95 °C.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Anonym
|18. 10. 2007 07:36
Ochutnala jsem od kamarádky, je to výborné! Půl skleničky jsem snědla jen tak. Příští rok také udělám.
Jitka
|17. 10. 2007 17:25
Tak tento recept znám!Zrovna jsem je dělala minulý týden a je to luxusní záležitost!Výborný,doporučuju!!!
Anonym
|2. 10. 2007 09:28
Já to nedusila, jen smíchala s tím nálevem a vařila ve sklenicích 30 minut. A také výborné.
Anonym
|1. 10. 2007 10:47
Dagmar, ne nálev se přileje do směsi paprik, kečupu, atd. a vše se to podusí. Pak se přidají houby. Já dávám ještě trochu oleje, ale být nemusí. Steriluju 20 min. v troubě.
Dagmar Krejčí
|30. 9. 2007 21:11
Chápu to správně,že vše z ingrediencí smíchám,povařím,dám do skleniček a zaleju to tím scezeným nálevem a pak to zavařím?Není tam o nálevu ani slovo,tak si nejsem jistá.
Jolana Konečná
|30. 9. 2007 10:15
Fakt vynikající. Doporučuji vyzkoušet, je to super varianta jak uskladnit houby
Jana Ježková
|28. 7. 2007 17:15
Udělala jsem přírodní vepř.řízek a tuto směs jsem dala při servírovaní na maso - nemělo to chybu, všichni se olizovali.- jako přílohu jsem dala brambory.