Houby nakrájíme na plátky a osmažíme na části másla. Na zbytku másla osmažíme cibulku do zlatova. Přidáme utřený česnek se solí, majoránku, kečup, šlehačku a chvíli podusíme. Nakonec přidáme houby a papriku a stáhneme z ohně.
2
Podávám s chlebem. Vynikající jídlo, u nás oblíbenější než smaženice.
Je to super!...jen nevím,kam se ztratilo foto,které jsem tu již vložil :-o
ladka stafl
|24. 9. 2010 16:35
hm, tak ještě ty houby, jinak bych asi taky dala protla, šlehačku jsem nedávala,takže určitě zkusím - snad ještě nějaký najdu, nakonec vánoce už jsou za dveřma sa já nemám letos ani hubník :-)))
Pája S
|24. 9. 2010 14:53
opravdu chutný recept,také používám místo kečupu protlak.Jinak sem připravila vše v jednom hrci.Máslo,cibulka,protlak,houby sůl,paprika.Ke konci česnek,majoránka a smetana.Hodnotím jasnou 1.:-)
recepty 73
|30. 8. 2010 18:37
Místo kečupu raději používám protlak s cukrem,ale jinak jsem recepturu ponechal.Vynikající,rychlé,variabilní.Použitelné i na těstoniny,s rýží,topinkou.... .Fakt super,když máte hub už dost a stále rostou :-))).Foto přidávám,Jíří.
recepty 73
|30. 8. 2010 17:14
Tohle se mi líbí!!!...a houby mám ještě v lednici-jdu na to!
Ivana N.
|4. 10. 2007 07:38
Výborné, přidala jsem ještě na kostičky nakrájený točený salám a papriku na proužky a místo sladké papriky jsem dala pálivou a nemělo to chybu. Lepši jak smaženice.
Ladislava Beranová
|4. 9. 2006 22:32
Také se přepojuji k názoru že otrava ze zmraženého houbového pokrmu je nesmysl.Jíž několikrát jsme dali zmrazit omáčku i polévku,snědli a dosud jsme mezi živými.
Anonym
|4. 9. 2006 16:14
Sice nejsem Jana, ale říkám: blbost. Četla jsem, že toto je pověra a ohřívané houby nebezpečné nejsou. A žampiony už vůbec ne, vždyť ty se prodávají samotné mražené.
emilie simek
|4. 9. 2006 16:01
Jano,prosim o radu.Osmazila jsem kotlety,pridala zampiony osmazene na cibulce,dochutila.S ryzi- vyborne.Zbyly mi dve porce,tudiz dala do nadobky a dala do mrazaku.Dnes jsem se dozvedela od kolegyn,ze se pokrmy z hub mrazit nemaji,pri ohrivani je mozna otrava z hub.Je to mozne?
Lída Havlíčková
|27. 8. 2006 19:22
Vynikající recept, přidala jsem i kysanou smetanu a kromě sladké papriky i moje oblíbené koření "kuře na paprice" + houskový knedlík. Měla jsem trošku strach z kombinace hub a majoránky v omáčce, ale výsledek byl fakt moc dobrý, čehož důkazem byl během pěti minut prázdný talíř mého "masožravého " přítele. Díky, doporučuji.
Jiří Podubníček
|24. 8. 2006 15:28
Jano, před chvílí vyzkoušeno, vynikající!!! Pouze jsem dal kečup ostrý a nemá to chybu.
Josef
|17. 11. 2005 18:49
Vynikající
Jana Tichá
|28. 8. 2005 19:10
Když už, tak vyzkoušejte hlívu. Ale jak říkám, nejlepší jsou hříbky, babky,....:-)))
Míla Kořínková
|28. 8. 2005 18:55
Teda vy mi děláte chutě !! Po 20-ti letech je prý zase taková úroda hub, a jako na potvoru jsem zrovna chcíplá (marodím), a o houbách si akorát nechám tak zdát...co zkusit žampiony - ale to by asi nebylo ono,že ?
Vladka
|27. 8. 2005 18:54
Právě jsme vyzkoušeli a je to vynikající :o) Myslím si,že by to mohlo být dobré i s brambory.Fakt výborné!!!!!!!!
marie krejzarova
|25. 8. 2005 16:31
Opravdu mě tento recept podráždil mé chutové buňky dnes to bude k večeři.Houby sice z mrazáku,ale snad se to povede.
Jana Tichá
|25. 8. 2005 11:01
Ještě bych vám chtěla poradit, až budete dusit houby na másle, trošku je podlijte. Sice by se to správně nemělo, ale i když s nimi budete pořád míchat, těžko byste je uhlídali spálení. Pak nechte nakonec vodu zase odpařit.
Jana Tichá
|25. 8. 2005 10:03
Určitě vyzkoušejte :-)Kdykoliv máme trošku hub, už je dělám na tenhle způsob. Právě teď k obědu.Nejlepší jsou suchohřiby, babky, apod....Když je nám smutno po tomhle jídle v zimě, dá se udělat i z hlívy.Tohle jídlo je přímo k utlučení:-)))
Jana z VM
|25. 8. 2005 09:48
Jano, máte tolik zajímavých a lákavých (a dobrých) receptů, že je z toho člověk až zmatenej.... Chce to zkoušet a zkoušet. To by chtělo dělat kuchařku někde na statku nebo zámku, aby se to všechno dalo průbnout:))