Cibule to kazí
Uvarila jsem to dnes k veceri s kurecim a ryzi. Mnamka :-)
...určitě se dají použít houby zmražené.Pokud máte sušené,tak si je namočte den předem,pak vymačkejte,pokrájejte... ;-) .
Dělám podobně, je to moc dobré a pokud jsou to na obrázku strouhankové knedlíky, tak i ty se těší v naší rodině velké oblibě. ;-)
Houby připravuji stejně jak uvádí Jitka, i když tento způsob přípravy je také dobrý :-)
Včera jsem dělala, použila jsem také červené víno a nvíc smetanu ke šlehání. K tomu hrnkové knedlíky a nemělo to chybu. Výborné, hodnotím za 1!
Omáčka je výborná. Neměli jsme bílé víno, dali jsme červené :-) Všichni se oblizovali.
Dělám něco obodobného - máslo, cibulku, petrželku - krátce osmahnu, přidám houby, sůl, masox nebo houbový vývar a dusím až jsou houby měkké. Pak si udělám světlou jíšku, rozředím ji, vmíchám do hub, povařím, zaliju smetanou, ochutím solí, pepřem, octem.