Očištěné houby nakrájíme na menší kousky. Na tuku zpěníme nakrájenou anglickou slaninu a nakrájenou cibulí přidáme houby, kmín, pepř a sůl a dusíme doměkka. Nakonec vklepneme vejce a necháme je srazit, dle chuti dokořeníme.
2
Balíček listového těsta tence vyválíme, pokryjeme houbovou směsí, posypeme nakrájenou petrželkou a stočíme do závinu. Dáme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme trochou kmínu a pečeme v předehřáté troubě.
Vyskúšané s veľkým úspechom. Minulý týždeň bol u nás celý hubový, ale tento závin chutil napriek tomu, že sme už piaty deň jedli huby. Plním lístkové cesto kadečím, ale huby ma nenapadli. Vďaka za nápad.
Karel Bruna
|29. 7. 2005 22:01
Peču jej tadé, jen s tím rozdílem, že na rozválené listové těsto položím několik plátků salámu (použil jsem gothaj) a několik plátků anglické slaniny, na to na cibulce orestovanou osolenou a okořeněnou (kmín, pepř, sladká paprika) směs hub (čím pestřejší, tím lépe) se sraženým vajíčkem. Na vrch nastrouhám tvrdý sýr, zabalím a dám péct.