• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Houbový tatarák II.
Napište svůj komentář k receptu

Houbový tatarák II.

autor: Danka Snášelová
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houbový tatarák II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g čerstvé houby
    • 6
      žloutek 4-6
    • 2
      lžíce kečup - jemný
    • 2
      lžíce hořčice plnotučná
    • 4
      ks cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej

Postup přípravy receptu

1
2 cibule nakrájíme nadrobno a v hluboké pánvi na oleji do zlatova orestujeme. Pak přidáme očištěné a na kostičky nakrájené houby, mírně podlejeme vodou (asi 0,5 dcl) a dusíme pod pokličkou cca 10 minut. Občas promícháme.
2
Když jsou houby měkké a voda vypařená přidáme ŽLOUTKY, sůl a mícháme dokud směs nezhoustne. Pak ji necháme vychladnout.
3
Mezitím najemno nakrájíme zbylé 2 cibule a zamícháme je do vychladlé houbové směsi. Osolíme, opepříme a ochutíme hořčicí a kečupem. (Syrová cibule, kečup a hořčice dodá pokrmu tu správnou chuť).
4
Houbový tatarák mažeme na česnekové topinky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tatarák z uzeného lososa

Tatarák z uzeného lososa

Babiččin falešný tatarák

Babiččin falešný tatarák

Falešný tatarák z uzeniny

Falešný tatarák z uzeniny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Daniella O. | 11. 9. 2010 18:29

    Vyborny houbovy tatarak. Dokonce ho jedla i dcera, ktera houby nesnasi:))))

  • Oldřich Gargulák | 27. 7. 2008 10:49

    Houbový tatarák........Houbový tatarák II. Roky jim říkám "Jednoho krásného dne..." Dneska to šlo! Houby nejím. Chtěl jsem ale porovnat, který "tatarák" je lepší. Připravil houbové polotovary podle receptů, potom každý zvlášť ochutil, navršil bohatě na topinky, tatarák II. označil kolečkem cibule a předložil mým ženám k testování. Ta starší hodnotila: "...ten s tou cibulí je takový plnější...", (no bodejť, žloutky se musí projevit). Kdo by řekl, že má takovou jemnou chuť; nebo žeby tím rozeklaným jazykem? Ještě když je nakládali, tak si notovaly, jaká to byla VÝBORNÁ snídaně. Podle mého to byla snídaně NEDOSTATEČNÁ (aspoň co se týká množství Růžovky tygrované). Takže: 1+1+5=7:3=2,33 Děleno dvěma recepty a zaokrouhleno hodnotím HOUBOVÝ TATARÁK za 2, HOUBOVÝ TATARÁK II. za 1. Snad příště...

  • Oldřich Gargulák | 27. 7. 2008 10:45

    Houbový tatarák........Houbový tatarák II. Roky jim říkám "Jednoho krásného dne..." Dneska to šlo! Houby nejím. Chtěl jsem ale porovnat, který "tatarák" je lepší. Připravil houbové polotovary podle receptů, potom každý zvlášť ochutil, navršil bohatě na topinky, tatarák II. označil kolečkem cibule a předložil mým ženám k testování. Ta starší hodnotila: "...ten s tou cibulí je takový plnější...", (no bodejť, žloutky se musí projevit). Kdo by řekl, že má takovou jemnou chuť; nebo žeby tím rozeklaným jazykem? Ještě když je nakládali, tak si notovaly, jaká to byla VÝBORNÁ snídaně. Podle mého to byla snídaně NEDOSTATEČNÁ (aspoň co se týká množství Růžovky tygrované). Takže: 1+1+5=7:3=2,33 Děleno dvěma recepty a zaokrouhleno hodnotím HOUBOVÝ TATARÁK za 2, HOUBOVÝ TATARÁK II. za 1. Snad příště...

  • Danka Snášelová | 26. 7. 2008 19:13

    Jani, když budeš houbový tatarák zkoušet napoprvé, tak ti doporučuji držet se receptu. Doopravdy, ta syrová cibule, kečup a hořčice, která se do směsi zamíchá jako poslední, dodá pokrmu fantastickou chuť. Mám strach, že ostatní ingredience by tu fantastickou chuť přehlušily. Podle mě tomu nic nechybí. Já to přímo žeru a pak jenom funím a nadávám si sama sobě - výčitky svědomí. Obžerství je přece hřích.:-))). Jenomže když je to tak dobré!!!

  • Jana Remková | 26. 7. 2008 18:23

    Téééda Danko,to musí být supééér!Už ať mám nějaké hřiby,všechno se přez zimu spotřebovalo.Já bych přidala i ten Worcestr a trochu čili,aby to mělo tu správnou tatarskou chuť.Vím,že tatarák se dělá i se sýru,všechno,jak patří na tatarák,jen místo masa tvrdý sýr.Prý je to pro žlučníkáře lepší.Dávám za 1,protože vím,že ty bys tady nedala žádný šunt.

  • Danka Snášelová | 26. 7. 2008 17:20

    Klárko, Veroniko jsem ráda, že chutnalo. Tento houbový tataráček my zbožňujeme. Příšti týden se chystáme na houby. Doufám, že budeme mít štěstí.

  • Veronika H. | 26. 7. 2008 16:01

    Tedy musím říct, to je vážně dobrůtka. Na recepty.cz jsem už našla spoustu receptů, ale tentokrát poprvé přidávám komentář, prostě mi to nedá...

  • Klára Vlčková | 15. 10. 2007 17:31

    Fantastický tatarák z hub. Doporučuji všem vyzkoušet. Ještě teď se s manželem olizujeme. Máme rádi houby a tento recept je přímo bombastický.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy
Pokrmy Chuťovky Z hub Pomazánky Oběd Večeře Dušení Vegetariáni Vegani Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé houby Cibule Hořčice plnotučná Kečup - jemný Olej Pepř mletý Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr s česnekem

Kapr s česnekem

Rakvičky se šlehačkou

Rakvičky se šlehačkou

Kuřecí prsíčka na kari s česnekem

Kuřecí prsíčka na kari s česnekem

Pikantní pečené kuře na rajčatech

Pikantní pečené kuře na rajčatech

Tvarohovo jahodové knedlíky

Tvarohovo jahodové knedlíky

"Bramborák" se švestkami

"Bramborák" se švestkami

Žemlovka s tvarohem a jablky

Žemlovka s tvarohem a jablky

Pikantní čočka s kuřecím masem

Pikantní čočka s kuřecím masem

Jadran dort

Jadran dort

Doporučujeme

20 minut
Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty

Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

98
Salát z quinoy s ředkvičkami a koprem
Salát z quinoy s…
94
Krůtí guláš s těstovinami
Krůtí guláš s těstovinami
78
Pestré šťouchané brambory
Pestré šťouchané brambory
68
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
63
Burgery z červené řepy
Burgery z červené řepy

Zajímavé články

Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se sladkým uměním, které potěší každého milovníka literatury
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se…
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a 90. let, v nichž se zpívá o jídle nebo pití?
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a…
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat, švestek nebo jablek a doplňte jím sýry i maso
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat,…
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm…
AHA.cz Dvořáková z kriminálky Anděl: Odmítla léčbu rakoviny

Dvořáková z kriminálky Anděl: Odmítla léčbu rakoviny

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo získá dědictví a kdo by měl brzdit s nákupy?

Horoskop na další týden: Kdo získá dědictví a kdo by měl brzdit s nákupy?

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Laďka Něrgešová (49) hlásí návrat: První rozhovor po operaci mozku!

Laďka Něrgešová (49) hlásí návrat: První rozhovor po operaci mozku!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo získá dědictví a kdo by měl brzdit s nákupy?

Horoskop na další týden: Kdo získá dědictví a kdo by měl brzdit s nákupy?

  • Recepty.cz
  • Houbový tatarák II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact