• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Houbový tatarák II.
Napište svůj komentář k receptu

Houbový tatarák II.

autor: Danka Snášelová
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houbový tatarák II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g čerstvé houby
    • 6
      žloutek 4-6
    • 2
      lžíce kečup - jemný
    • 2
      lžíce hořčice plnotučná
    • 4
      ks cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej

Postup přípravy receptu

1
2 cibule nakrájíme nadrobno a v hluboké pánvi na oleji do zlatova orestujeme. Pak přidáme očištěné a na kostičky nakrájené houby, mírně podlejeme vodou (asi 0,5 dcl) a dusíme pod pokličkou cca 10 minut. Občas promícháme.
2
Když jsou houby měkké a voda vypařená přidáme ŽLOUTKY, sůl a mícháme dokud směs nezhoustne. Pak ji necháme vychladnout.
3
Mezitím najemno nakrájíme zbylé 2 cibule a zamícháme je do vychladlé houbové směsi. Osolíme, opepříme a ochutíme hořčicí a kečupem. (Syrová cibule, kečup a hořčice dodá pokrmu tu správnou chuť).
4
Houbový tatarák mažeme na česnekové topinky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tatarák z uzeného lososa

Tatarák z uzeného lososa

Babiččin falešný tatarák

Babiččin falešný tatarák

Falešný tatarák z uzeniny

Falešný tatarák z uzeniny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Daniella O. | 11. 9. 2010 18:29

    Vyborny houbovy tatarak. Dokonce ho jedla i dcera, ktera houby nesnasi:))))

  • Oldřich Gargulák | 27. 7. 2008 10:49

    Houbový tatarák........Houbový tatarák II. Roky jim říkám "Jednoho krásného dne..." Dneska to šlo! Houby nejím. Chtěl jsem ale porovnat, který "tatarák" je lepší. Připravil houbové polotovary podle receptů, potom každý zvlášť ochutil, navršil bohatě na topinky, tatarák II. označil kolečkem cibule a předložil mým ženám k testování. Ta starší hodnotila: "...ten s tou cibulí je takový plnější...", (no bodejť, žloutky se musí projevit). Kdo by řekl, že má takovou jemnou chuť; nebo žeby tím rozeklaným jazykem? Ještě když je nakládali, tak si notovaly, jaká to byla VÝBORNÁ snídaně. Podle mého to byla snídaně NEDOSTATEČNÁ (aspoň co se týká množství Růžovky tygrované). Takže: 1+1+5=7:3=2,33 Děleno dvěma recepty a zaokrouhleno hodnotím HOUBOVÝ TATARÁK za 2, HOUBOVÝ TATARÁK II. za 1. Snad příště...

  • Oldřich Gargulák | 27. 7. 2008 10:45

    Houbový tatarák........Houbový tatarák II. Roky jim říkám "Jednoho krásného dne..." Dneska to šlo! Houby nejím. Chtěl jsem ale porovnat, který "tatarák" je lepší. Připravil houbové polotovary podle receptů, potom každý zvlášť ochutil, navršil bohatě na topinky, tatarák II. označil kolečkem cibule a předložil mým ženám k testování. Ta starší hodnotila: "...ten s tou cibulí je takový plnější...", (no bodejť, žloutky se musí projevit). Kdo by řekl, že má takovou jemnou chuť; nebo žeby tím rozeklaným jazykem? Ještě když je nakládali, tak si notovaly, jaká to byla VÝBORNÁ snídaně. Podle mého to byla snídaně NEDOSTATEČNÁ (aspoň co se týká množství Růžovky tygrované). Takže: 1+1+5=7:3=2,33 Děleno dvěma recepty a zaokrouhleno hodnotím HOUBOVÝ TATARÁK za 2, HOUBOVÝ TATARÁK II. za 1. Snad příště...

  • Danka Snášelová | 26. 7. 2008 19:13

    Jani, když budeš houbový tatarák zkoušet napoprvé, tak ti doporučuji držet se receptu. Doopravdy, ta syrová cibule, kečup a hořčice, která se do směsi zamíchá jako poslední, dodá pokrmu fantastickou chuť. Mám strach, že ostatní ingredience by tu fantastickou chuť přehlušily. Podle mě tomu nic nechybí. Já to přímo žeru a pak jenom funím a nadávám si sama sobě - výčitky svědomí. Obžerství je přece hřích.:-))). Jenomže když je to tak dobré!!!

  • Jana Remková | 26. 7. 2008 18:23

    Téééda Danko,to musí být supééér!Už ať mám nějaké hřiby,všechno se přez zimu spotřebovalo.Já bych přidala i ten Worcestr a trochu čili,aby to mělo tu správnou tatarskou chuť.Vím,že tatarák se dělá i se sýru,všechno,jak patří na tatarák,jen místo masa tvrdý sýr.Prý je to pro žlučníkáře lepší.Dávám za 1,protože vím,že ty bys tady nedala žádný šunt.

  • Danka Snášelová | 26. 7. 2008 17:20

    Klárko, Veroniko jsem ráda, že chutnalo. Tento houbový tataráček my zbožňujeme. Příšti týden se chystáme na houby. Doufám, že budeme mít štěstí.

  • Veronika H. | 26. 7. 2008 16:01

    Tedy musím říct, to je vážně dobrůtka. Na recepty.cz jsem už našla spoustu receptů, ale tentokrát poprvé přidávám komentář, prostě mi to nedá...

  • Klára Vlčková | 15. 10. 2007 17:31

    Fantastický tatarák z hub. Doporučuji všem vyzkoušet. Ještě teď se s manželem olizujeme. Máme rádi houby a tento recept je přímo bombastický.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy
Pokrmy Chuťovky Z hub Pomazánky Oběd Večeře Dušení Vegetariáni Vegani Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé houby Cibule Hořčice plnotučná Kečup - jemný Olej Pepř mletý Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočková polévka s párkem

Čočková polévka s párkem

Květákové těstoviny se šunkou a nivou

Květákové těstoviny se šunkou a nivou

Smetanová pórková polévka s bramborem

Smetanová pórková polévka s bramborem

Sushi s lososem

Sushi s lososem

Italská polévka Minestrone Institutu Kompliment

Italská polévka Minestrone Institutu…

Pizza z polenty - zdravě

Pizza z polenty - zdravě

Italský rýžový salát

Italský rýžový salát

Jednoduchý meruňkový koláč

Jednoduchý meruňkový koláč

Bábovka z kefíru hrníčková

Bábovka z kefíru hrníčková

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

176
Skvělé boloňské špagety
Skvělé boloňské špagety
54
Zapečené těstoviny se sýrovou omáčkou
Zapečené těstoviny se…
38
Grilovaný květák (brokolice)
Grilovaný květák …
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Glazované barevné mrkve
Glazované barevné mrkve

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Ženy.cz Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Blesk.cz Lukáš Hejlík překvapil: Proč odmítl Zrádce?!

Lukáš Hejlík překvapil: Proč odmítl Zrádce?!

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

  • Recepty.cz
  • Houbový tatarák II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact