• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Houbový tatarák II.
Napište svůj komentář k receptu

Houbový tatarák II.

autor: Danka Snášelová
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houbový tatarák II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g čerstvé houby
    • 6
      žloutek 4-6
    • 2
      lžíce kečup - jemný
    • 2
      lžíce hořčice plnotučná
    • 4
      ks cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej

Postup přípravy receptu

1
2 cibule nakrájíme nadrobno a v hluboké pánvi na oleji do zlatova orestujeme. Pak přidáme očištěné a na kostičky nakrájené houby, mírně podlejeme vodou (asi 0,5 dcl) a dusíme pod pokličkou cca 10 minut. Občas promícháme.
2
Když jsou houby měkké a voda vypařená přidáme ŽLOUTKY, sůl a mícháme dokud směs nezhoustne. Pak ji necháme vychladnout.
3
Mezitím najemno nakrájíme zbylé 2 cibule a zamícháme je do vychladlé houbové směsi. Osolíme, opepříme a ochutíme hořčicí a kečupem. (Syrová cibule, kečup a hořčice dodá pokrmu tu správnou chuť).
4
Houbový tatarák mažeme na česnekové topinky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tatarák z uzeného lososa

Tatarák z uzeného lososa

Babiččin falešný tatarák

Babiččin falešný tatarák

Falešný tatarák z uzeniny

Falešný tatarák z uzeniny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Daniella O. | 11. 9. 2010 18:29

    Vyborny houbovy tatarak. Dokonce ho jedla i dcera, ktera houby nesnasi:))))

  • Oldřich Gargulák | 27. 7. 2008 10:49

    Houbový tatarák........Houbový tatarák II. Roky jim říkám "Jednoho krásného dne..." Dneska to šlo! Houby nejím. Chtěl jsem ale porovnat, který "tatarák" je lepší. Připravil houbové polotovary podle receptů, potom každý zvlášť ochutil, navršil bohatě na topinky, tatarák II. označil kolečkem cibule a předložil mým ženám k testování. Ta starší hodnotila: "...ten s tou cibulí je takový plnější...", (no bodejť, žloutky se musí projevit). Kdo by řekl, že má takovou jemnou chuť; nebo žeby tím rozeklaným jazykem? Ještě když je nakládali, tak si notovaly, jaká to byla VÝBORNÁ snídaně. Podle mého to byla snídaně NEDOSTATEČNÁ (aspoň co se týká množství Růžovky tygrované). Takže: 1+1+5=7:3=2,33 Děleno dvěma recepty a zaokrouhleno hodnotím HOUBOVÝ TATARÁK za 2, HOUBOVÝ TATARÁK II. za 1. Snad příště...

  • Oldřich Gargulák | 27. 7. 2008 10:45

    Houbový tatarák........Houbový tatarák II. Roky jim říkám "Jednoho krásného dne..." Dneska to šlo! Houby nejím. Chtěl jsem ale porovnat, který "tatarák" je lepší. Připravil houbové polotovary podle receptů, potom každý zvlášť ochutil, navršil bohatě na topinky, tatarák II. označil kolečkem cibule a předložil mým ženám k testování. Ta starší hodnotila: "...ten s tou cibulí je takový plnější...", (no bodejť, žloutky se musí projevit). Kdo by řekl, že má takovou jemnou chuť; nebo žeby tím rozeklaným jazykem? Ještě když je nakládali, tak si notovaly, jaká to byla VÝBORNÁ snídaně. Podle mého to byla snídaně NEDOSTATEČNÁ (aspoň co se týká množství Růžovky tygrované). Takže: 1+1+5=7:3=2,33 Děleno dvěma recepty a zaokrouhleno hodnotím HOUBOVÝ TATARÁK za 2, HOUBOVÝ TATARÁK II. za 1. Snad příště...

  • Danka Snášelová | 26. 7. 2008 19:13

    Jani, když budeš houbový tatarák zkoušet napoprvé, tak ti doporučuji držet se receptu. Doopravdy, ta syrová cibule, kečup a hořčice, která se do směsi zamíchá jako poslední, dodá pokrmu fantastickou chuť. Mám strach, že ostatní ingredience by tu fantastickou chuť přehlušily. Podle mě tomu nic nechybí. Já to přímo žeru a pak jenom funím a nadávám si sama sobě - výčitky svědomí. Obžerství je přece hřích.:-))). Jenomže když je to tak dobré!!!

  • Jana Remková | 26. 7. 2008 18:23

    Téééda Danko,to musí být supééér!Už ať mám nějaké hřiby,všechno se přez zimu spotřebovalo.Já bych přidala i ten Worcestr a trochu čili,aby to mělo tu správnou tatarskou chuť.Vím,že tatarák se dělá i se sýru,všechno,jak patří na tatarák,jen místo masa tvrdý sýr.Prý je to pro žlučníkáře lepší.Dávám za 1,protože vím,že ty bys tady nedala žádný šunt.

  • Danka Snášelová | 26. 7. 2008 17:20

    Klárko, Veroniko jsem ráda, že chutnalo. Tento houbový tataráček my zbožňujeme. Příšti týden se chystáme na houby. Doufám, že budeme mít štěstí.

  • Veronika H. | 26. 7. 2008 16:01

    Tedy musím říct, to je vážně dobrůtka. Na recepty.cz jsem už našla spoustu receptů, ale tentokrát poprvé přidávám komentář, prostě mi to nedá...

  • Klára Vlčková | 15. 10. 2007 17:31

    Fantastický tatarák z hub. Doporučuji všem vyzkoušet. Ještě teď se s manželem olizujeme. Máme rádi houby a tento recept je přímo bombastický.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy
Pokrmy Chuťovky Z hub Pomazánky Oběd Večeře Dušení Vegetariáni Vegani Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé houby Cibule Hořčice plnotučná Kečup - jemný Olej Pepř mletý Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Blesková vajíčková polévka

Blesková vajíčková polévka

Meruňkový táč kynutý

Meruňkový táč kynutý

Adžika masovo-zeleninové ragú

Adžika masovo-zeleninové ragú

Rychlé povidlové řezy

Rychlé povidlové řezy

Jednoduché staročeské plátky se žampiony

Jednoduché staročeské plátky se…

Tvarohový mazanec dle Ládi Hrušky

Tvarohový mazanec dle Ládi Hrušky

Domácí kuřecí paštika

Domácí kuřecí paštika

Pečené kuřecí žaludky

Pečené kuřecí žaludky

Máslové řízky - sváteční

Máslové řízky - sváteční

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

37
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
31
Klasické lečo
Klasické lečo
23
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Zemřel oblíbený hudebník ze StarDance: Budeš mi chybět, smutní Slováček ml.

Zemřel oblíbený hudebník ze StarDance: Budeš mi chybět, smutní Slováček ml.

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

  • Recepty.cz
  • Houbový tatarák II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact