Kroupy několikrát propláchneme a na několik hodin namočíme do vody. Potom je v téže vodě uvaříme doměkka, osolíme. Sušené houby namočíme a doměkka podusíme. Cibuli nakrájíme nadrobno a dozlatova usmažíme na sádle, přidáme uvařené kroupy, prolisovaný česnek, houby, sůl, pepř, majoránku. Promícháme a dáme do pekáčku vymaštěného sádlem, v silně vyhřáté troubě zapečeme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
majka
|5. 12. 2013 12:49
ano tak se správně dělá Kuba a né tam cpát uzeninu atd...To bylo a bude jídlo chudých o Vánocích, :-S O:-) :-\
pipka
|21. 12. 2012 14:17
fuj!!! :-$ :-$
simona f.
|27. 12. 2010 21:34
vynikající, udělala jsem to napůl s pohankou, pro zdraví :-P super !
Alena
|24. 12. 2010 10:01
Místo krup uvařím pohanku./ Na osobu tak 4 lžíce neuvařené/ Postup je dále stejný. Je to taky moc dobré a přitom zdravé. Jen se nesmí pohanka přesolit!
Dana
|23. 12. 2010 14:51
dokud nejsou měkké :-D
pip
|23. 12. 2010 12:42
jak dlouho se to vaří? =-O
Pája S
|23. 12. 2009 19:32
Je to focené před zapečením.:-)
Pája S
|23. 12. 2009 19:30
Dělávám každoročně s tím rozdílem,že používám trhané krupky.:-)S dovolením přidám foto.
Iveta Dobrovolná
|1. 11. 2007 00:14
Kolik tak krup na osobu? Chystam se to uvarit na chalupu pro asi 10 lidi a nemuzu odhadnout mnozstvi, poradte
Pavel
|2. 9. 2006 21:07
Mohu doporučit přidat mletý bůček. Je to šťavnatější a nemá to chybu !!
Janina
|1. 9. 2006 18:08
Místo velkých krup máme raději drobnější variantu(drobné perličky nebo lámanku).Vyzkoušete ještě přidat trochu uzeného.To je teprv bašta.Stačí trochu uzených žebírek.Vážně je to mňamka.
cicolina
|1. 9. 2006 14:17
Zrovna jsme to měli k obědu, jen z čerstvými houbami, prostě dobrota:-))