g
houby
- předvařené, pokrájené, čerstvé nebo mražené
100
g
uzený špek
- jemně pokrájený
140
g
rajský protlak
3
lžička
cukr krupice
Postup přípravy receptu
1
Cibuli a špek orestujeme dozlatova, přidáme krátce orestovat i protlak, vmícháme předvařené houby, pokrájenou papriku, česnek, cukr a zalijeme částí vývaru. Necháme povařit asi 15 - 20 minut, dochutíme solí a pepřem. Dle potřeby přidáme vývar a zahustíme moukou, rozmíchanou v trošce vody(nemusíme), necháme krátce povařit a podáváme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Magda
|13. 8. 2014 13:37
Tak tohle je doslova a do písmene bomba!Teď když je v lese houba skoro na každém kroku a už nevíme co s nima,ale nechat je tam nám trhá srdce je to recept k pohledání a jsem šťastná,že jsem ho objevila.Děkuji.
<:-) recept mám stažený a musíme jít určitě ještě jednou na houby, abych ho mohla znovu udělat, byl totiž bezkonkurenční :-))
Standa
|6. 8. 2012 17:47
Je hodně dobrej a mám rád pálivý jídla tak jsem dal ještě malou feferonku.
Miloslava Drahokoupilová
|19. 7. 2012 19:38
Gulášek byl jako vždycky výborný.Dnes jsem ho skoro po roce a po delším hledání receptu znova spáchala a brzy jsem koukala na dno kastrolu.Pro jistotu si ho hned tisknu,hub tu máme jak před válkou a tak bude častějš než jiným rokem.Miloslava
Linda
|25. 10. 2011 15:37
Děkuji za výborný recept, s chlebem nebo houskou je asi nejlepší. Škoda, že jsme letos byly na houbách naposledy :-( .
Květa
|23. 8. 2011 11:44
Manžel k němu jedl chléb, ostatně jako ke každému guláši. Zbytku rodiny jsem uvařila kolínka a spokojení byli všichni. Moc dobrý a hlavně rychlá příprava, když bolý nohy z lesa.
Tonda
|26. 7. 2011 14:47
Výbornej 8-)
Jarunka
|1. 7. 2011 18:30
Moc pěkný recept. Připravila jsem specialitu, o které se mi asi nezdálo! Dík :-)
Kamila Ziková
|28. 5. 2011 14:55
Nechala jsem se nalákat i Vašimi palačinkami z piva. Spolu s houbovou směsí jídlu není co vytknout. Máte asi velmi mlsný jazyk, když dokážete zkompletovat takovou dobrotu, tleskám ;-) :-D .
Lidka
|19. 5. 2011 11:57
Výborný a rychlý obídek, hub máme dost a dost, guláš zajisté nebyl naposledy :-* :-) !