• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Houbový guláš
Napište svůj komentář k receptu

Houbový guláš

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houbový guláš
Houbový guláš
Houbový guláš
Houbový guláš
Houbový guláš
Houbový guláš
Houbový guláš
Houbový guláš
6fotografií
Nahrát fotku
 

Ne nadarmo se houbám říká maso z lesa. Můžete si z nich totiž uvařit třeba výborný guláš, který ocení nejen vegetariáni. Jen nezapomeňte, že na rozdíl od toho klasického z masa, který je nejlepší pěkně rozleželý, byste měli ten houbový sníst hned, protože jídla z hub se nemají ohřívat.

Suroviny

4 porce
    • 500
      g houby čerstvé hřibovité
    • 80
      g sádlo
    • 2
      ks cibule bílá, velká
    • 1
      ks zelená paprika
    • 1
      g rajče
    • 0,50
      lžička drcený kmín
    • 1
      lžička mletá paprika sladká
    • 150
      g zakysaná smetana
    • 2
      snítka majoránka čerstvá
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Očištěné hříbky pokrájejte na plátky. Polovinu sádla rozpusťte v kastrolu a vsypte nakrájené hřiby. Duste je ve vlastní šťávě, dokud nevydusíte tekutinu.

RADA: Hitparáda hřibů: Které jsou nejchutnější a jak je poznáte?

2
Jednu cibuli nakrájejte nadrobno, druhou na kolečka. Papriku očistěte a nakrájejte na nudličky. Rajče omyjte a nakrájejte na kousky. Ve druhém kastrolu rozehřejte zbylé sádlo. Vsypte kmín a cibuli nakrájenou nadrobno a společně restujte, až bude cibule měkká. Pak přidejte mletou papriku a krátce osmahněte. Přidejte podušené houby, nakrájenou papriku a rajče. Osolte, opepřete a společně duste asi 15 minut, dokud paprika nezměkne.

RADA: KVÍZ: Poznáte nejchutnější české houby?

3
Nakonec vmíchejte zakysanou smetanu a servírujte s čerstvou majoránkou, na kolečka nakrájenou cibulí a čerstvým chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houbový guláš III.

Houbový guláš III.

Guláš s houbami a zázvorem

Guláš s houbami a zázvorem

Houbový guláš s masem

Houbový guláš s masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Guláš FOOD
Červenec Srpen Září Říjen Oběd Večeře Dušení Vaření Restování Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Drcený kmín Houby Majoránka Mletá paprika Pepř mletý Rajče Sádlo Sůl Zakysaná smetana Zelená paprika
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečený lilek s fetou

Zapečený lilek s fetou

Bábovka kávová

Bábovka kávová

Babeta (buchta)

Babeta (buchta)

Italské masové kuličky se špagetami

Italské masové kuličky se špagetami

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Obložená vejce

Obložená vejce

Špaldové housky

Špaldové housky

Těstovinový salát s kukuřicí a tuňákem

Těstovinový salát s kukuřicí a tuňákem

Drůbeží výpečky

Drůbeží výpečky

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

21
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
18
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…
17
Kuskus se sušenými rajčaty a fazolkami
Kuskus se sušenými…
16
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou
Kuřecí miso polévka s…
14
Bramborovo-fazolový salát
Bramborovo-fazolový salát

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Houbovo-tymiánová krkovička
Houbovo-tymiánová krkovička
Houbovo-zázvorové hovězí
Houbovo-zázvorové hovězí
Houbovo-zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Houbovo-zeleninová polévka s drožďovou…
Houbový guláš III.
Houbový guláš III.
Houbový guláš na špeku s paprikou
Houbový guláš na špeku s paprikou
Houbový guláš s masem
Houbový guláš s masem
  • Recepty.cz
  • Houbový guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact