• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Houbový guláš
Napište svůj komentář k receptu

Houbový guláš

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houbový guláš
Houbový guláš
Houbový guláš
Houbový guláš
Houbový guláš
Houbový guláš
Houbový guláš
Houbový guláš
6fotografií
Nahrát fotku
 

Ne nadarmo se houbám říká maso z lesa. Můžete si z nich totiž uvařit třeba výborný guláš, který ocení nejen vegetariáni. Jen nezapomeňte, že na rozdíl od toho klasického z masa, který je nejlepší pěkně rozleželý, byste měli ten houbový sníst hned, protože jídla z hub se nemají ohřívat.

Suroviny

4 porce
    • 500
      g houby čerstvé hřibovité
    • 80
      g sádlo
    • 2
      ks cibule bílá, velká
    • 1
      ks zelená paprika
    • 1
      g rajče
    • 0,50
      lžička drcený kmín
    • 1
      lžička mletá paprika sladká
    • 150
      g zakysaná smetana
    • 2
      snítka majoránka čerstvá
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Očištěné hříbky pokrájejte na plátky. Polovinu sádla rozpusťte v kastrolu a vsypte nakrájené hřiby. Duste je ve vlastní šťávě, dokud nevydusíte tekutinu.

RADA: Hitparáda hřibů: Které jsou nejchutnější a jak je poznáte?

2
Jednu cibuli nakrájejte nadrobno, druhou na kolečka. Papriku očistěte a nakrájejte na nudličky. Rajče omyjte a nakrájejte na kousky. Ve druhém kastrolu rozehřejte zbylé sádlo. Vsypte kmín a cibuli nakrájenou nadrobno a společně restujte, až bude cibule měkká. Pak přidejte mletou papriku a krátce osmahněte. Přidejte podušené houby, nakrájenou papriku a rajče. Osolte, opepřete a společně duste asi 15 minut, dokud paprika nezměkne.

RADA: KVÍZ: Poznáte nejchutnější české houby?

3
Nakonec vmíchejte zakysanou smetanu a servírujte s čerstvou majoránkou, na kolečka nakrájenou cibulí a čerstvým chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houbový guláš III.

Houbový guláš III.

Guláš s houbami a zázvorem

Guláš s houbami a zázvorem

Houbový guláš s masem

Houbový guláš s masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Guláš FOOD
Červenec Srpen Září Říjen Oběd Večeře Dušení Vaření Restování Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Drcený kmín Houby Majoránka Mletá paprika Pepř mletý Rajče Sádlo Sůl Zakysaná smetana Zelená paprika
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Americký koláč II.

Americký koláč II.

Bramborová pánev (omeleta)

Bramborová pánev (omeleta)

Maso v jogurtu

Maso v jogurtu

Nebeské řezy

Nebeské řezy

Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné

Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné

Králík na houbách a hořčici

Králík na houbách a hořčici

Jablečná bábovka s vaječným likérem

Jablečná bábovka s vaječným likérem

Domácí chleba

Domácí chleba

Celer smažený v kořeněné tempuře

Celer smažený v kořeněné tempuře

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

134
Nejlepší vaječný likér
Nejlepší vaječný likér
82
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
77
Výborný dresing
Výborný dresing
48
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
38
Vepřové s kapustičkami
Vepřové s kapustičkami

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Houbovo-tymiánová krkovička
Houbovo-tymiánová krkovička
Houbovo-zázvorové hovězí
Houbovo-zázvorové hovězí
Houbovo-zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Houbovo-zeleninová polévka s drožďovou…
Houbový guláš III.
Houbový guláš III.
Houbový guláš na špeku s paprikou
Houbový guláš na špeku s paprikou
Houbový guláš s masem
Houbový guláš s masem
  • Recepty.cz
  • Houbový guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact