• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Houbovo-zázvorové hovězí
Napište svůj komentář k receptu

Houbovo-zázvorové hovězí

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 27
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houbovo-zázvorové hovězí
Houbovo-zázvorové hovězí
Houbovo-zázvorové hovězí
Houbovo-zázvorové hovězí
Houbovo-zázvorové hovězí
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 800
      g hovězí maso cca
    • zázvor - mletý
    • hladká mouka
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej
    • 80
      g uzený špek nebo prorostlejší slanina
    • 1
      ks cibule
    • houby čerstvé nebo sušené
    • vepřový vývar nebo hovězí bujon

Postup přípravy receptu

1
Hovězí maso dobře nasolíme a obalíme v zázvoru, pak v hladké mouce a necháme asi hodinu odležet. V hrnci si osmažíme na pokrájeném špeku s trochou oleje cibuli dosklovata. Pak vložíme hovězí maso, které ze všech stran osmažíme dozlatova. Ke konci smažení přidáme orestovat buď plátky čerstvých hub (200 g) nebo přidáme hrst předem namočených sušených hub a vše zalijeme vývarem nebo vodou s kostkou bujonu. Dusíme pod poklicí, než bude maso měkké, dle potřeby podléváme a občas maso otočíme.
2
Pak maso vyndáme, necháme chvíli zatáhnout, abychom ho mohli dobře nakrájet a mezitím si dle potřeby zahustíme omáčku troškou mouky rozmíchané v malém množství vody, dochutíme solí a pepřem a necháme provařit. Pak vložíme maso zpět prohřát a podáváme.
3
Podáváme s knedlíkem, rýží, bramborem...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houbovo-knedlíková omeleta

Houbovo-knedlíková omeleta

Ryba s houbovo-smetanovou omáčkou

Ryba s houbovo-smetanovou omáčkou

Houbovo-špenátové noky

Houbovo-špenátové noky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Andrea | 15. 11. 2016 08:14

    SKVELE !

  • Jůzová | 9. 4. 2016 17:34

    Velice jsme si pochutnali, bylo to vynikající.

  • Hela | 18. 1. 2016 13:07

    Bylo to výborné. Děkuji

  • Věra | 24. 1. 2014 23:22

    Hovězí bez chybičky, vychutnali jsme si ho s dušenou rýží.

  • KaRa | 20. 4. 2013 21:38

    Vynikající...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Hovězí Uzeniny & mleté maso
Maso Pokrmy Ostatní Hovězí Z hub Zálivky a omáčky Uzeniny Oběd Večeře Smažení Dušení Vaření Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Houby Hovězí maso Olej Pepř mletý Sůl Uzený špek Vepřový vývar Zázvor - mletý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsíčka á la Lada

Kuřecí prsíčka á la Lada

Crème Brûlée

Crème Brûlée

Kuřecí kousky s nivou a smetanovou omáčkou

Kuřecí kousky s nivou a smetanovou…

Rebarborové muffiny

Rebarborové muffiny

Linecký koláč trochu jinak

Linecký koláč trochu jinak

Jogurtový Margot koláč s pudinkem

Jogurtový Margot koláč s pudinkem

Dort "Hlava koně"

Dort "Hlava koně"

Dobré špízy

Dobré špízy

Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Doporučujeme

50 minut
Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem

Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a…

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

28
Dušené kotlety na paprice
Dušené kotlety na paprice
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Skvělá omáčka na špagety
Skvělá omáčka na špagety
19
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
18
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
AHA.cz Statečný návrat Něrgešové: Co se dělo v zákulisí Showtimu?

Statečný návrat Něrgešové: Co se dělo v zákulisí Showtimu?

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Monika Bagárová (31): Výsměch kvůli vzpomínce na SuperStar!

Monika Bagárová (31): Výsměch kvůli vzpomínce na SuperStar!

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Další doporučené recepty:

Houbovo-smetanové špecle
Houbovo-smetanové špecle
Houbovo-špenátové noky
Houbovo-špenátové noky
Houbovo-tymiánová krkovička
Houbovo-tymiánová krkovička
Houbovo-zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Houbovo-zeleninová polévka s drožďovou…
Houbový guláš
Houbový guláš
Houbový guláš III.
Houbový guláš III.
  • Recepty.cz
  • Houbovo-zázvorové hovězí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact