• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Houbovo-zázvorové hovězí
Napište svůj komentář k receptu

Houbovo-zázvorové hovězí

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 27
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houbovo-zázvorové hovězí
Houbovo-zázvorové hovězí
Houbovo-zázvorové hovězí
Houbovo-zázvorové hovězí
Houbovo-zázvorové hovězí
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 800
      g hovězí maso cca
    • zázvor - mletý
    • hladká mouka
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej
    • 80
      g uzený špek nebo prorostlejší slanina
    • 1
      ks cibule
    • houby čerstvé nebo sušené
    • vepřový vývar nebo hovězí bujon

Postup přípravy receptu

1
Hovězí maso dobře nasolíme a obalíme v zázvoru, pak v hladké mouce a necháme asi hodinu odležet. V hrnci si osmažíme na pokrájeném špeku s trochou oleje cibuli dosklovata. Pak vložíme hovězí maso, které ze všech stran osmažíme dozlatova. Ke konci smažení přidáme orestovat buď plátky čerstvých hub (200 g) nebo přidáme hrst předem namočených sušených hub a vše zalijeme vývarem nebo vodou s kostkou bujonu. Dusíme pod poklicí, než bude maso měkké, dle potřeby podléváme a občas maso otočíme.
2
Pak maso vyndáme, necháme chvíli zatáhnout, abychom ho mohli dobře nakrájet a mezitím si dle potřeby zahustíme omáčku troškou mouky rozmíchané v malém množství vody, dochutíme solí a pepřem a necháme provařit. Pak vložíme maso zpět prohřát a podáváme.
3
Podáváme s knedlíkem, rýží, bramborem...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houbovo-knedlíková omeleta

Houbovo-knedlíková omeleta

Ryba s houbovo-smetanovou omáčkou

Ryba s houbovo-smetanovou omáčkou

Houbovo-špenátové noky

Houbovo-špenátové noky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Andrea | 15. 11. 2016 08:14

    SKVELE !

  • Jůzová | 9. 4. 2016 17:34

    Velice jsme si pochutnali, bylo to vynikající.

  • Hela | 18. 1. 2016 13:07

    Bylo to výborné. Děkuji

  • Věra | 24. 1. 2014 23:22

    Hovězí bez chybičky, vychutnali jsme si ho s dušenou rýží.

  • KaRa | 20. 4. 2013 21:38

    Vynikající...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Hovězí Uzeniny & mleté maso
Maso Pokrmy Ostatní Hovězí Z hub Zálivky a omáčky Uzeniny Oběd Večeře Smažení Dušení Vaření Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Houby Hovězí maso Olej Pepř mletý Sůl Uzený špek Vepřový vývar Zázvor - mletý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře na citronech

Kuře na citronech

Pomazánka "hned pryč"

Pomazánka "hned pryč"

Kuře s kysanou smetanou

Kuře s kysanou smetanou

bramborový salát bavorský

bramborový salát bavorský

Perník z perníků-nepečené

Perník z perníků-nepečené

Čočková polévka se zeleninou

Čočková polévka se zeleninou

Celerový krém s celerovými lupínky

Celerový krém s celerovými lupínky

Jednoduchý jahodový koláč II.

Jednoduchý jahodový koláč II.

Kuřecí (králičí) maso pečené na žampionech

Kuřecí (králičí) maso pečené na…

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

49
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
39
Domácí kečup
Domácí kečup
38
Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
Voňavé asijské ossobuco…
38
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
34
Švestková povidla
Švestková povidla

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Dohra pohřbu Jiřího Krampola (†87): Pro nesměl syn sedět v první řadě? Vysvětlení od Teniskožrouta!

Dohra pohřbu Jiřího Krampola (†87): Pro nesměl syn sedět v první řadě? Vysvětlení od Teniskožrouta!

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Houbovo-smetanové špecle
Houbovo-smetanové špecle
Houbovo-špenátové noky
Houbovo-špenátové noky
Houbovo-tymiánová krkovička
Houbovo-tymiánová krkovička
Houbovo-zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Houbovo-zeleninová polévka s drožďovou…
Houbový guláš
Houbový guláš
Houbový guláš III.
Houbový guláš III.
  • Recepty.cz
  • Houbovo-zázvorové hovězí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact