Plátky krkovice mírně naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se nám při pečení nezkroutily. Osolíme je a ochutíme sušeným nebo nasekaným čerstvým tymiánem dle chuti. Do pekáče dáme pokrájenou cibuli, česnek a očištěné houby (hřiby, žampiony, hlíva...), které také osolíme a ochutíme tymiánem. Vše trochu podlijeme vývarem nebo vodou, zaklopíme a pečeme cca 50 minut. Pak odklopíme a dopečeme doměkka a dozlatova.
2
Pokud máme rádi více sosu nebo omáčku, plátky masa vyndáme stranou a můžeme si houbovou směs nastavit trochou vývaru (vody), ve kterém jsme si rozmíchali lžičku nebo dvě solamylu nebo hladké mouky. Vše pak musíme nechat ještě krátce provařit.
3
Podávat můžeme s bramborem, rýží, knedlíkem, gnocchi...