• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Houbovo-špenátové noky
Napište svůj komentář k receptu

Houbovo-špenátové noky

autor: Knorr
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houbovo-špenátové noky
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule menší
    • 100
      g čerstvé houby (hřiby/shiitake/žampióny)
    • 30
      g rostlinný tuk
    • 100
      g listový špenát mladý
    • 250
      g chleba toustový
    • 100
      g hladká mouka
    • 3
      ks rozšlehané vejce
    • 375
      ml mléko
    • 50
      g tvrdý sýr strouhaný
    • citronová kůra z 1/2 citronu, strouhaná
    • 1
      kalíšek knorr bohatý bujon zeleninový
    • 3
      lžíce olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, houby na plátky a na části tuku krátce opečeme a necháme vychladnout.
2
Špenát posekáme nahrubo, plátky chleba nakrájíme na kostky a oboje promícháme s moukou, houbami, vejci a třetinou sýra.
3
Mléko prohřejeme, osolíme, opepříme a přidáme nastrouhanou kůru. Smícháme s chlebovou masou a necháme 15 minut odležet. Z připravené hmoty zformujeme vetší noky a 10 minut povaříme (spíše „táhneme“, než vaříme) v zeleninovém vývaru.
4
Troubu nastavíme na gril a předehřejeme. Zapékací misku vytřeme trochou tuku, noky necháme okapat a vložíme do připravené misky, posypeme zbylým sýrem, pokapeme olivovým olejem a krátce zapečeme. Při podávání můžeme podlít trochou zeleninového vývaru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špenátové noky

Špenátové noky

Houbovo-knedlíková omeleta

Houbovo-knedlíková omeleta

Ryba s houbovo-smetanovou omáčkou

Ryba s houbovo-smetanovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Oběd Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé houby Chleba Cibule Citronová kůra Hladká mouka Knorr Bohatý bujon zeleninový Listový špenát Mléko Olivový olej Pepř mletý Rostlinný tuk Rozšlehané vejce Sůl Tvrdý sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bůček pečený na zelí

Bůček pečený na zelí

Vynikající kapr

Vynikající kapr

Krůtí gulášek

Krůtí gulášek

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Křenové závitky v rosolu (aspiku)

Křenové závitky v rosolu (aspiku)

Těstoviny se špenátem a uzeným masem

Těstoviny se špenátem a uzeným masem

Kuřecí prsa obalované v chipsech

Kuřecí prsa obalované v chipsech

Jednoduché tvarohové šátečky (závin) s marmeládou

Jednoduché tvarohové šátečky (závin)…

Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě

Bylinkové kuře (králík) pečené na…

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

33
Drožďová (kvasnicová) pomazánka se slaninou
Drožďová (kvasnicová)…
25
Dušené hlávkové zelí
Dušené hlávkové zelí
25
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
20
Cottage quiche s červenou cibulí
Cottage quiche s…
19
Skotská vejce podle The Real Meat Society
Skotská vejce podle The…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
AHA.cz Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Hvězda Ordinace Martin Stránský (55): Potřetí tátou! A zase má syna!

Hvězda Ordinace Martin Stránský (55): Potřetí tátou! A zase má syna!

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Další doporučené recepty:

Houbovo-knedlíková omeleta
Houbovo-knedlíková omeleta
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanové špecle
Houbovo-smetanové špecle
Houbovo-tymiánová krkovička
Houbovo-tymiánová krkovička
Houbovo-zázvorové hovězí
Houbovo-zázvorové hovězí
Houbovo-zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Houbovo-zeleninová polévka s drožďovou…
  • Recepty.cz
  • Houbovo-špenátové noky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact