• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Houbovo-špenátové noky
Napište svůj komentář k receptu

Houbovo-špenátové noky

autor: Knorr
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houbovo-špenátové noky
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule menší
    • 100
      g čerstvé houby (hřiby/shiitake/žampióny)
    • 30
      g rostlinný tuk
    • 100
      g listový špenát mladý
    • 250
      g chleba toustový
    • 100
      g hladká mouka
    • 3
      ks rozšlehané vejce
    • 375
      ml mléko
    • 50
      g tvrdý sýr strouhaný
    • citronová kůra z 1/2 citronu, strouhaná
    • 1
      kalíšek knorr bohatý bujon zeleninový
    • 3
      lžíce olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, houby na plátky a na části tuku krátce opečeme a necháme vychladnout.
2
Špenát posekáme nahrubo, plátky chleba nakrájíme na kostky a oboje promícháme s moukou, houbami, vejci a třetinou sýra.
3
Mléko prohřejeme, osolíme, opepříme a přidáme nastrouhanou kůru. Smícháme s chlebovou masou a necháme 15 minut odležet. Z připravené hmoty zformujeme vetší noky a 10 minut povaříme (spíše „táhneme“, než vaříme) v zeleninovém vývaru.
4
Troubu nastavíme na gril a předehřejeme. Zapékací misku vytřeme trochou tuku, noky necháme okapat a vložíme do připravené misky, posypeme zbylým sýrem, pokapeme olivovým olejem a krátce zapečeme. Při podávání můžeme podlít trochou zeleninového vývaru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špenátové noky

Špenátové noky

Houbovo-knedlíková omeleta

Houbovo-knedlíková omeleta

Ryba s houbovo-smetanovou omáčkou

Ryba s houbovo-smetanovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Oběd Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé houby Chleba Cibule Citronová kůra Hladká mouka Knorr Bohatý bujon zeleninový Listový špenát Mléko Olivový olej Pepř mletý Rostlinný tuk Rozšlehané vejce Sůl Tvrdý sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kváskový chléb

Kváskový chléb

Tvarohová bábovka IV.

Tvarohová bábovka IV.

Biskupský chlebíček s čokoládou II.

Biskupský chlebíček s čokoládou II.

Voňavé anglické kapsy

Voňavé anglické kapsy

Hlíva na kořenové zelenině se smetanou

Hlíva na kořenové zelenině se smetanou

Jahodové řezy s bílou čokoládou

Jahodové řezy s bílou čokoládou

Cizrnový salát s rajčaty a chorizem

Cizrnový salát s rajčaty a chorizem

Nadýchané americké lívance

Nadýchané americké lívance

Fazolky s vepřovou panenkou

Fazolky s vepřovou panenkou

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

109
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
55
Klasické lečo
Klasické lečo
35
Dušené kotlety na paprice
Dušené kotlety na paprice
34
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
32
Rýžové chlebíčky s vajíčkem
Rýžové chlebíčky s…

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Blesk.cz Kordula Stropnická se odvázala: Žhavé chvíle s kámoškou

Kordula Stropnická se odvázala: Žhavé chvíle s kámoškou

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Další doporučené recepty:

Houbovo-knedlíková omeleta
Houbovo-knedlíková omeleta
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanové špecle
Houbovo-smetanové špecle
Houbovo-tymiánová krkovička
Houbovo-tymiánová krkovička
Houbovo-zázvorové hovězí
Houbovo-zázvorové hovězí
Houbovo-zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Houbovo-zeleninová polévka s drožďovou…
  • Recepty.cz
  • Houbovo-špenátové noky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact