• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Houbovo-smetanové špecle
Napište svůj komentář k receptu

Houbovo-smetanové špecle

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houbovo-smetanové špecle
Houbovo-smetanové špecle
Houbovo-smetanové špecle
Houbovo-smetanové špecle
Houbovo-smetanové špecle
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 500
      g špecle nesušené
    • 200
      g čerstvé houby : žampiony, hlíva, hřiby...
    • 1
      ks cibule
    • 100
      g šunka nebo libová slanina
    • 1
      stroužek česnek nebo špetka muškátového květu
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 100
      g sýr niva nebo tavený sýr, cca
    • sůl je-li třeba
    • pepř mletý dle chuti
    • olej nebo máslo

Postup přípravy receptu

1
Na oleji osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, pak přidáme na plátky pokrájené houby, které za občasného promíchání smažíme na středním plameni. Během smažení přidáme česnek (muškátový květ) a na nudličky pokrájenou šunku (slaninu). Když se nám voda z hub téměř vysmaží, vše zalijeme smetanou, přivedeme k varu, přidáme sýr dle chuti (Niva, Čedar, tavený sýr...), který necháme v omáčce roztavit. Dle chuti osolíme a opepříme a varem nebo přidáním trochy mléka zredukujeme omáčku na potřebnou hustotu.
2
Špecle uvaříme dle návodu, scedíme a necháme okapat. Omáčkou je buď přelijeme rovnou na talíři nebo je okapané dáme do kastrolu, omáčkou zalijeme a promícháme. Podáváme dozdobené nasekanými bylinkami nebo nudličkami šunky, sýra...
3
Pokud chceme mít pokrm bezmasý, použijeme místo šunky například uzené tofu nebo šmakouna.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houbovo-knedlíková omeleta

Houbovo-knedlíková omeleta

Ryba s houbovo-smetanovou omáčkou

Ryba s houbovo-smetanovou omáčkou

Houbovo-zázvorové hovězí

Houbovo-zázvorové hovězí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucie Plačková | 30. 3. 2016 14:06

    Rychlé a výborné jídlo, chutnalo mně i mamce a taťkovi :-)

  • Míďa | 15. 9. 2015 22:21

    Vynikající rychlovka Díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso Vegetariánské a zdravé
Maso Pokrmy Z hub Z mléka / sýra Uzeniny Bezmasá jídla Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé houby Česnek Cibule Olej Pepř mletý Smetana ke šlehání Špecle Sůl Šunka Sýr Niva
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zbojnické kotlety

Zbojnické kotlety

Masové kuličky z Ikea

Masové kuličky z Ikea

Vepřový chilli guláš

Vepřový chilli guláš

Křupavé bramboráky

Křupavé bramboráky

Zapékané kysané zelí

Zapékané kysané zelí

Limetkový cheesecake s borůvkami

Limetkový cheesecake s borůvkami

Knedlíky z rýžové mouky

Knedlíky z rýžové mouky

Bramborovo-mrkvová kaše

Bramborovo-mrkvová kaše

Jablkový koláč s čokoládovou polevou

Jablkový koláč s čokoládovou polevou

Doporučujeme

110 minut
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou

Kuřecí miso polévka s nudlemi a…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

42
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
36
Dýňové nebo mrkvové šátečky s tvarohem
Dýňové nebo mrkvové…
34
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s…

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Velké odhalení! Kuchařová ukázala novou známost

Velké odhalení! Kuchařová ukázala novou známost

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Není vidět, přesto vás chrání každý den. Kdo je váš tajný strážce?

Není vidět, přesto vás chrání každý den. Kdo je váš tajný strážce?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Poslední stěhování Jiřího Krampola (†87): Z Pařížské do pečovateláku!

Poslední stěhování Jiřího Krampola (†87): Z Pařížské do pečovateláku!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Další doporučené recepty:

Houbovo - zeleninová omáčka
Houbovo - zeleninová omáčka
Houbovo-knedlíková omeleta
Houbovo-knedlíková omeleta
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-špenátové noky
Houbovo-špenátové noky
Houbovo-tymiánová krkovička
Houbovo-tymiánová krkovička
Houbovo-zázvorové hovězí
Houbovo-zázvorové hovězí
  • Recepty.cz
  • Houbovo-smetanové špecle
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact