• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Houbovník z Pojizeří
Napište svůj komentář k receptu

Houbovník z Pojizeří

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 23
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g žemle
    • 50
      g sušené houby
    • 50
      g škvarky
    • 50
      g sádlo
    • 5
      stroužek česnek
    • 2
      ks vejce
    • 0,50
      l mléko
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička majoránka
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžička mletý kmín
    • tuk
    • 250
      g anglická slanina (není nutné)

Postup přípravy receptu

1
Kousky žemlí ponoříme do části mléka, houby namočíme, pokrájíme, podusíme na sádle a necháme vystydnout. Změklé žemle smícháme s vejci, škvarky, mlékem a houbami, okořeníme česnekem, majoránkou, kmínem, pepřem, solí a promícháme. Nandáme do vymazaného pekáčku a upečeme v předehřáté troubě dozlatova.
2
* Pro milovníky masa: do hubníku přikrájejte 25 dkg uzené slaniny (Vahalku, anglickou...).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Koprelka z Pojizeří

Koprelka z Pojizeří

Frncochaté knedlíky s chundelkou z Pojizeří

Frncochaté knedlíky s chundelkou z…

Houbovník pana Kánského

Houbovník pana Kánského

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Linda | 24. 8. 2016 15:25

    Skvělý jídlo. Se salátem sokonalý.

  • Hanka | 27. 8. 2014 17:59

    Je výborný. Děláme ho i na štědrý den místo černého kuby. :-)

  • Kačí | 15. 9. 2012 10:33

    Výborné.Miluji ho od malička a moje děti teď taky:) Nejlepší pokrm z hub:)

  • 6622 | 30. 12. 2011 10:51

    Zkoušela jsem to a lepší houbovník jsem nejedla,bravo ;-) 8-) :-P

  • ewyll | 26. 7. 2011 22:24

    Tohle mě naučila mamča a ta to znala od babči. Je to výborné jídlo třeba s okurkovým salátem :-P ;-)

  • Táda | 23. 6. 2011 09:53

    moc dobré

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z hub Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Majoránka Mléko Mletý kmín Pepř mletý Sádlo Škvarky Sůl Sušené houby Tuk Vejce Žemle
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Římský salát s rajčaty a olivami

Římský salát s rajčaty a olivami

Prošívaná deka

Prošívaná deka

Tradiční tažený štrůdl

Tradiční tažený štrůdl

Špenátové lasagne

Špenátové lasagne

Sádlovky - recept po babičce

Sádlovky - recept po babičce

Senzační schwarzwaldský dort

Senzační schwarzwaldský dort

Králičí ragú

Králičí ragú

Jeřabina - sterilovaná

Jeřabina - sterilovaná

Tvarohové kynuté buchty

Tvarohové kynuté buchty

Doporučujeme

60 minut
Pečené brambory s brynzou a slaninou

Pečené brambory s brynzou a slaninou

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

42
Adžika směs z mletého masa
Adžika směs z mletého…
28
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
27
Domácí čokoládová granola
Domácí čokoládová granola
27
Plnotučná hořčice s bílým vínem
Plnotučná hořčice s…
24
Campa pa (falešný marcipán), základní recept
Campa pa (falešný…

Zajímavé články

Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a chutnou přílohu nabitou vitaminy
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a…
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
AHA.cz Noční můra Šípa se naplnila! Zdrogovaný host ve Všechnopárty

Noční můra Šípa se naplnila! Zdrogovaný host ve Všechnopárty

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 31. 10. 2025: Kdo se dnes nechá unést emocemi a na koho čeká nová příležitost?

Denní horoskop na pátek 31. 10. 2025: Kdo se dnes nechá unést emocemi a na koho čeká nová příležitost?

Ženy.cz Nebaví vás přeplněná fitka? Zařiďte si domácí posilovnu

Nebaví vás přeplněná fitka? Zařiďte si domácí posilovnu

Blesk.cz Zemřel Menzelův vojín Čonkin! Bylo mu jen 58 let

Zemřel Menzelův vojín Čonkin! Bylo mu jen 58 let

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 30. 10. 2025: Kdo dostane nečekanou nabídku a komu se zkomplikuje den?

Denní horoskop na čtvrtek 30. 10. 2025: Kdo dostane nečekanou nabídku a komu se zkomplikuje den?

Další doporučené recepty:

Houbové tousty II.
Houbové tousty II.
Houboví vrabci
Houboví vrabci
Houbovka a rozpeky
Houbovka a rozpeky
Houbovo - zeleninová omáčka
Houbovo - zeleninová omáčka
Houbovo-knedlíková omeleta
Houbovo-knedlíková omeleta
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová krkovička
  • Recepty.cz
  • Houbovník z Pojizeří
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact