g
čerstvé houby
lze ale i sušené, mražené, konzervované
1
ks
cibule
slanina
není nutná
pepř mletý
kmín
tymián
1
ks
bobkový list
2
ks
hřebíček
muškátový květ
žloutek
200
g
smetana
jíška
citron
200
g
klikve
případně brusinky
2
dl
červené víno
tuk
Postup přípravy receptu
1
Králíka naporcujeme, rozpálíme tuk a zpěníme cibuli, můžeme přidat i slaninu (není nezbytná), opepříme, osolíme, přidáme kmín a prudce opečeme. Pak podlejeme vývarem nebo vodou, použít můžeme i vodu z namočených sušených hub. Přidáme bobkový list, květ, tymián, hřebíček, kořenovou zeleninu (tu můžeme, ale nemusíme nejdřív trochu opéci), houby a dusíme do měkka.
2
Maso vyndáme, zeleninu rozmixujeme se šťávou, podle potřeby zahustíme jíškou.
3
Přidáme víno, smetanu a žloutek pro zjemnění. Přidáme část rozmačkaných klikví (nebo brusinek), podle chuti přidáme citron. Vrátíme tam maso a jen prohřejeme, nevařit!!!
4
Podáváme s knedlíkem nebo jak kdo má rád. A na ozdobení použijeme celé klikve (brusinky).
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ivana Samcová
|11. 4. 2010 16:08
Výborný králík, dnes jsme ho měli k obědu. Jako houby jsem použila žampióny.cibuli a pak zeleninu jsem osmahla na slanině s máslem a potom přidala maso. Dílky za recept. Je to mňam, mňam.