• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Houbovecký králík
Napište svůj komentář k receptu

Houbovecký králík

autor: stafl
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houbovecký králík
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      králík
    • 120
      g mrkev
    • 180
      g celer
    • 140
      g petržel
    • 400
      g čerstvé houby lze ale i sušené, mražené, konzervované
    • 1
      ks cibule
    • slanina není nutná
    • pepř mletý
    • kmín
    • tymián
    • 1
      ks bobkový list
    • 2
      ks hřebíček
    • muškátový květ
    • žloutek
    • 200
      g smetana
    • jíška
    • citron
    • 200
      g klikve případně brusinky
    • 2
      dl červené víno
    • tuk

Postup přípravy receptu

1
Králíka naporcujeme, rozpálíme tuk a zpěníme cibuli, můžeme přidat i slaninu (není nezbytná), opepříme, osolíme, přidáme kmín a prudce opečeme. Pak podlejeme vývarem nebo vodou, použít můžeme i vodu z namočených sušených hub. Přidáme bobkový list, květ, tymián, hřebíček, kořenovou zeleninu (tu můžeme, ale nemusíme nejdřív trochu opéci), houby a dusíme do měkka.
2
Maso vyndáme, zeleninu rozmixujeme se šťávou, podle potřeby zahustíme jíškou.
3
Přidáme víno, smetanu a žloutek pro zjemnění. Přidáme část rozmačkaných klikví (nebo brusinek), podle chuti přidáme citron. Vrátíme tam maso a jen prohřejeme, nevařit!!!
4
Podáváme s knedlíkem nebo jak kdo má rád. A na ozdobení použijeme celé klikve (brusinky).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Králík na medu

Králík na medu

Smažený králík

Smažený králík

Králík po cikánsku

Králík po cikánsku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana Samcová | 11. 4. 2010 16:08

    Výborný králík, dnes jsme ho měli k obědu. Jako houby jsem použila žampióny.cibuli a pak zeleninu jsem osmahla na slanině s máslem a potom přidala maso. Dílky za recept. Je to mňam, mňam.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Smažení Vaření Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Čerstvé houby Červené víno Cibule Citron Hřebíček Jíška Klikve Kmín Králík Mrkev Muškátový květ Pepř mletý Petržel Slanina Smetana Tuk Tymián Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Guláš s paprikami

Guláš s paprikami

Zapečené filé

Zapečené filé

Kozí brada - novoroční zelňačka

Kozí brada - novoroční zelňačka

Valašské koláče - Frgále

Valašské koláče - Frgále

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

Ředkvičková pomazánka s tvarohem a tatarkou

Ředkvičková pomazánka s tvarohem a…

Jednoduché třešňové / višňové knedlíky

Jednoduché třešňové / višňové knedlíky

Nepečené kokosové kostky

Nepečené kokosové kostky

Kachna pomalu pečená

Kachna pomalu pečená

Doporučujeme

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

34
Penne se špenátem
Penne se špenátem
23
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
20
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…

Zajímavé články

Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná rychlovka, díky které se blýsknete
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná…
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
AHA.cz Hrušínský ml. alias Pešek z Ulice: Rakovina plic a ledviny!

Hrušínský ml. alias Pešek z Ulice: Rakovina plic a ledviny!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Olympijská kolekce je venku! V tomhle budou čeští sportovci zářit v Miláně

Olympijská kolekce je venku! V tomhle budou čeští sportovci zářit v Miláně

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Jen růžová to může být: Olga Menzelová se na chvíli zbavila svých šedin!

Jen růžová to může být: Olga Menzelová se na chvíli zbavila svých šedin!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Štíři a jejich nelehký karmický úkol. A jak to mají se sexem?

Štíři a jejich nelehký karmický úkol. A jak to mají se sexem?

  • Recepty.cz
  • Houbovecký králík
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact