Houby pokrájíme na kousky, a dáme povařit (asi 20 min.). Potom scedíme a necháme chvilku vychladnout. Na větším množství olivového oleje usmažíme cibuli dozlatova (na jemno nakrájenou). Odstavíme a přimícháme houby a ostatní suroviny, ty podle chuti. Doma nebylo chilli, proto jsem použila Harissu. Snažila jsem se do závorky uvést množství tak, jak jsem je dnes připravovala, ale to je opravdu jen orientační. Pak dáme do sklenic a chvíli sterilujeme. Je možno si něco nechat jen tak pro rychlou spotřebu bez sterilování v ledničce.
2
Včera tento recept přivezla mamka od sestřenky a nám to tak zachutnalo, že jsem to hned udělala.
Pre autorku:Harissa nie je Pálivý kecup, pretoze medzi základnými zlozkami nie je rajcina. Je to velmi pikantná omácka, (obycajne hustá ako pasta na zuby) a jej zlozkami sú:cervené stiplavé papriky, casto zaúdené, co dáva omácke charakteristickú chut, cesnak, cilantro, alcaravea (ceský preklad je kmín), sol a olivový olej, ktorým sa docieli pozadovaná hustota. Jej domovom sú státy afrického pobrezia Stredozemného mora (zvlást Tunis), ale tiez krajiny Stredného Východu.
Jarka
|15. 10. 2007 06:33
Opravdu výborné. V pátek jsme byli na houbách, tak jsem to hned zkusila. Dávám jedničku.
Ivana Samcová
|11. 10. 2007 10:46
Jen jsem chtěla upřesnit to sterilování. My doma nemáme žádný speciální hrnec na zavařování, zavařujeme jen v obyčejném velkém hrnci. Asi 40 min. při mírném pobublávání, pak vypneme a necháme na plotýnce dojít. Vychladlé sklenice vyndáme.