Houby pokrájíme na menší kousky a povaříme 10 min. ve vodě. Cibuli orestujeme bez sádla. Vše necháme vychladnout, pomeleme na masovém strojku. Přidáme ostatní přísady, dobře promícháme a plníme do sklenic. Sterilujeme 30 min při 85 °C.
2
Kdo má rád ostřejší, přidá chilli nebo pálivou papriku.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
eva,eva
|4. 8. 2007 20:54
Také takto zavařuji houby,ale vynechávám olej. Je to chutnější, není to tak mastné, radši přidám víc kečupu. Nepoužívám na topinky, ale když udělám čínu-přidám sklenici takto zavařených hub. Nebo to používám pod pečené kuře a k tomu rýži. To nám moc chutná
Jamila Butulová
|19. 9. 2006 10:04
Rychle jsme ještě vyrazili na poslední houby, abych mohla recept vyzkoušet. Nejprve jsem z toho neměla dobry pocit, směs byla řídká ale vše jsem zavařila podle návodu a dnes jsme rozdělali 1. skleničku. Topinky nám moc chutnaly. Na topinku jsem ještě postrouhala tvrdý sýr. Mňmka, stálo to zato.