• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Houbové topinky / tousty
Napište svůj komentář k receptu

Houbové topinky / tousty

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 15
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houbové topinky / tousty
Houbové topinky / tousty
Houbové topinky / tousty
Houbové topinky / tousty
Houbové topinky / tousty
Houbové topinky / tousty
Houbové topinky / tousty
Houbové topinky / tousty
Houbové topinky / tousty
Houbové topinky / tousty
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 400
      g houby : václavky, hlíva, bedly...
    • olej nebo sádlo
    • 1
      ks cibule velká, nebo dvě střední
    • 4
      stroužek česnek 3 -
    • 100
      g anglická slanina nebo moravská ...
    • snítka tymiánu
    • 120
      g rajský protlak
    • cukr dle chuti (1 lžíce), není nutný
    • sůl případně sojová omáčka dle chuti
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Na trošce oleje nebo sádle osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, pak přidámeosmažit i na malé kostičky pokrájenou slaninu. Přidáme nasekaný česnek, protlak a snítku tymiánu a smažíme do rozvonění.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Během smažení si pokrájíme očištěné houby na nudličky, ve vroucí vodě krátce spaříme a poté scedíme.
3
Do směsi přisypeme okapané houby a na mírném ohni pod poklicí dusíme cca 15 minut. Je-li třeba maličko dosladíme (dle kyselosti protlaku), opepříme, osolíme, případně přidáme trošku sojové omáčky nebo worcesteru. Pokud je potřeba, maličko podlijeme vodou nebo vývarem. Nakonec vyndáme větvičku z tymiánu.
4
Směs nandaváme na opečené tousty nebo osmažené topinky, které můžeme potřít česnekem.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

5
Směs můžeme použít i na těstoviny nebo k rýži... Pouze ji o něco více naředíme vývarem, případně zahustíme troškou solamylu, který si rozmícháme ve studené vodě a krátce provaříme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pomazánka na topinky a toasty

Pomazánka na topinky a toasty

Topinková pomazánka z paštiky

Topinková pomazánka z paštiky

Topinky s vajíčkovou pomazánkou

Topinky s vajíčkovou pomazánkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy Vegetariánské a zdravé
Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Cibule Cukr Houby Olej Pepř mletý Rajský protlak Snítka tymiánu Sůl

Avokádová pomazánka s lučinou

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mrkvová bábovka

Mrkvová bábovka

Štrůdl se zelím a nivou

Štrůdl se zelím a nivou

Zapečené těstoviny se slaninou a smetanou

Zapečené těstoviny se slaninou a…

Zapékaná zelenina

Zapékaná zelenina

Zapékané brambory s brokolicí a kuřecím masem

Zapékané brambory s brokolicí a…

Barevné pomazánky - Brokolicová

Barevné pomazánky - Brokolicová

Banánová espuma v čokoládové skořepině se třtinovým želé

Banánová espuma v čokoládové…

Jablkový páj

Jablkový páj

Česneková krkovička na tymiánových bramborách

Česneková krkovička na tymiánových…

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Avokádová pomazánka s lučinou

Poslední sledované recepty

36
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
35
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
34
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
31
Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society
Sekaná z biochovu podle…
24
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Houbové těstoviny s křenovou omáčkou
Houbové těstoviny s křenovou omáčkou
Houbové těstoviny s tymiánem
Houbové těstoviny s tymiánem
Houbové těstoviny s volským okem
Houbové těstoviny s volským okem
Houbové tousty II.
Houbové tousty II.
Houboví vrabci
Houboví vrabci
Houbovka a rozpeky
Houbovka a rozpeky
  • Recepty.cz
  • Houbové topinky / tousty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact