Na lžíci oleje osmažíme jemně pokrájený špek a cibuli dozlatova. Pak přidáme pokrájené houby, které na cibuli krátce podusíme (houby můžeme předem i krátce povařit a scedit) s česnekem, kmínem, pepřem a solí.
2
Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě, pak scedíme a smícháme s houbovou směsí, nastrouhanou Nivou a se slaninou, kterou jsme drobně pokrájeli. Vše nasypeme do vymazaného pekáčku máslem a vysypaného strouhankou a dáme zakryté zapéct na 30 minut. Pak pekáček odkryjeme, pomyslně si ho rozdělíme na 4 porce a na každou ,,porci,, vyklepneme vajíčko, které osolíme, opepříme a celé dáme ještě zapéct, aby vejce ztuhlo. Podáváme se zeleninovým salátem nebo s kompotem. Dá se jíst i studené, pokud zbyde.
3
* Pokud chceme bezmasý pokrm vynecháme špek a slaninu.
Vynikající :-) Sice kombinace nivy a hub mi přišla poněkud podezřelá, ale výsledek vynikající :-) a to nejsem žádná kuchařka...
Drahokoupilovi
|4. 12. 2011 16:23
Děláme je z čerstvých nebo mražených hub, ze sušených jsme ještě nezkoušeli, je to dobrá rychlovka.
Jitka M.
|2. 7. 2011 10:53
chutnaly nám moc
Simonka
|3. 5. 2011 06:59
Houby milujeme a tohle bylo perfektní i bez volského voka. Díky, S.
Špagetka
|27. 3. 2011 17:00
Recept je jednoduchý a dooobrý!
Z takových lidí jako je Estét si nic nedělejte, je to jen závist, co je užírá. Umět fotit, ještě neznamená, být dobrým člověkem, Estéte :-| .
...proč jste se zaměřilA na mé recepty,lezu Vám do zelí?
Estét
|4. 3. 2011 11:00
Pane Recepty 73, Vaše snaha přidat pokud možno co nejvíce receptů je zjevná, ale musím Vám říct, že by to chtělo ještě kromě kvantity zapracovat na kvalitě fotek. Bohužel ty Vaše za moc nestojí, jsou rozmazané a zelené. Zkuste ve foťáku zvolit jiný filtr, třebas denní světlo. Tyhle fotky spíš než že by lákaly tak odrazují. =-O