• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Houbové škvarky z václavek či bedel
Napište svůj komentář k receptu

Houbové škvarky z václavek či bedel

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 48
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z václavek či bedel
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Množství dle počtu strávníků:
    • václavky
    • bedly jedlé
    • koření dle chuti: pepř, mletý kmín, paprika, sušený česnek... nebo grilovací koření
    • sůl
    • hladká mouka
    • olej na smažení
    • ubrousek na odkapání přebytečného tuku

Postup přípravy receptu

1
Očištěné václavky či bedly pokrájíme na nudličky cca 4-5 mm silné a dáme je do misky. Zaprášíme je kořením, přidat můžeme i sušenou majoránku, mírně osolíme, v misce zlehka nadhodíme (jako palačinky), aby se kořením obalili všude, pak zaprášíme moukou, opět prohodíme a ihned dáme smažit do rozpáleného tuku. Množství na jednu pánev bude zhruba takové, abychom houby do rozpáleného oleje (nebo sádla) nenasypaly ve vyšší vrstvě (mohou se jen částečně překrývat), jelikož by se nám ve velkém množství místo prudkého osmažení začaly dusit ve vlastní šťávě. Houby smažíme zprudka, nejlépe na nepřilnavé pánvi, občas promícháme a když jsou dozlatova a dokřupava osmažené, vyndáme je naběračkou nebo lžící na ubrousek okapat přebytečný tuk a ihned podáváme s chlebem, topinkou nebo opečeným toustem.
2
Jedna pánev smažených václavek nebo bedel odpovídá zhruba jedné porci a je dobré (spíše nutné) si jí připravit těsně před smažením, aby houby nezačaly v misce pouštět vodu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smaženice z václavek (bedel, hlívy)

Smaženice z václavek (bedel, hlívy)

Jednoduchá směs / guláš z václavek (hlívy, bedel)

Jednoduchá směs / guláš z václavek …

Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Chuťovky Z hub Slané Bezmasá jídla Oběd Svačina Večeře Smažení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bedly jedlé Hladká mouka Koření Olej Sůl Ubrousek Václavky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsíčka se zelím

Kuřecí prsíčka se zelím

Špagety se sojovým masem

Špagety se sojovým masem

Rebarborový dort II.

Rebarborový dort II.

Vajíčkový salát podle Šárky

Vajíčkový salát podle Šárky

Řízky naruby - na zelenině (leču)

Řízky naruby - na zelenině (leču)

Francouzská gratinovaná cibulačka

Francouzská gratinovaná cibulačka

Cibulovo-česneková polévka

Cibulovo-česneková polévka

"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví

"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví

Cuketové nudle

Cuketové nudle

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

104
Francouzský dresing
Francouzský dresing
89
Vaječné rolky s nori a uzeným lososem
Vaječné rolky s nori a…
88
Václavky (bedly, hlíva) nejen s kroupami
Václavky (bedly, hlíva)…
86
Uzená stehýnka se zelím a těstovinami
Uzená stehýnka se zelím…
39
Jablečný Lotus řez - nepečený
Jablečný Lotus řez -…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz LP a česká kráska Maurerová: Dojemné přiznání

LP a česká kráska Maurerová: Dojemné přiznání

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Houbové rizoto se sýrem
Houbové rizoto se sýrem
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
Houbové šišky (placičky) - bylinkové
Houbové šišky (placičky) - bylinkové
Houbové špízy
Houbové špízy
Houbové těstoviny s křenovou omáčkou
Houbové těstoviny s křenovou omáčkou
Houbové těstoviny s tymiánem
Houbové těstoviny s tymiánem
  • Recepty.cz
  • Houbové škvarky z václavek či bedel
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact