posekané bylinky
, čerstvé nebo sušené, dle chuti: rozmarýn, tymián, majoránka...
strouhanka
olej
na smažení
Postup přípravy receptu
1
Na kousku rozpuštěného másla osmažíme drobně pokrájenou cibuli dorůžova. Přidáme na slabé plátky pokrájené houby, nastrouhaný česnek a smažíme do té doby, než se nám odpaří přebytečná tekutina. Pak osolíme, opepříme, ochutíme bylinkami a houbovou směs vmícháme do rohlíkové směsi.
2
Tu připravíme tak, že si starší pečivo pokrájíme na drobné kostičky, které dáme do mísy, zakapeme je mlékem s rozšlehanými vejci a necháme nasáknout. Je-li houbovo-rohlíková směs příliš tuhá, přidáme trochu mléka. Z vláčné směsi děláme mokrou rukou šištičky (placičky), které obalíme ve strouhance a smažíme ze všech stran dozlatova v rozpáleném oleji.
3
Podáváme s bramborovou kaší, dýňovým pyré nebo jen se zeleninovým salátem jako hlavní chod. Podávat můžeme i jako chuťovku.