• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Houbové roštěnky
Napište svůj komentář k receptu

Houbové roštěnky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 24
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houbové roštěnky
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 700
      g roštěná cca 600 -
    • 2
      ks cibule velké (nebo tři střední)
    • 50
      g uzený špek
    • olej nebo sádlo
    • 1
      miska čerstvé houby nebo mražené (nebo sušené - větší hrst, předem namočené)
    • 1
      snítka tymián
    • 1
      snítka rozmarýn
    • 3
      stroužek česnek cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • vývar
    • jíška nebo hl.mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

1
Drobně pokrájený špek a cibuli osmažíme dorůžova na trošce oleje. Následně přidáme osmažit na plátky pokrájené, naklepané, osolené a opepřené roštěnky, které jsme po stranách nakrojili, aby se tepelnou úpravou nezkroutily. Po osmažení roštěnek přidáme nasekaný česnek a bylinky, promícháme a necháme rozvonět. Maso zalijeme vývarem, tolik aby byly roštěnky potopené, přidáme pokrájené houby a dusíme do změknutí za občasného promíchání a podlití. Po změknutí masa roštěnky vyjmeme, omáčku doplníme do požadovaného množství (celkově cca 700 ml) vývarem, vyndáme větvičky z bylinek, dochutíme solí a pepřem dle chuti, zahustíme domácí jíškou z másla a hladké mouky nebo troškou hladké mouky rozmíchané v malém množství studené vody, necháme provařit, roštěnky vrátíme zpět do omáčky prohřát a podáváme.
2
Podáváme s bramborovým nebo houskovým knedlíkem, noky, rýží či bramborem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Primátorské roštěnky

Primátorské roštěnky

Roštěnky s kapustičkami na cibuli a česneku

Roštěnky s kapustičkami na cibuli a…

Roštěnky Esterházy

Roštěnky Esterházy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Pokrmy Ostatní Hovězí Z hub Zálivky a omáčky Oběd Večeře Dušení Vaření Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé houby Česnek Cibule Jíška Olej Pepř mletý Roštěná Rozmarýn Sůl Tymián Uzený špek Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cuketové chlupaté knedlíky

Cuketové chlupaté knedlíky

Výborný kuskus

Výborný kuskus

Cuketovo - smetanová omáčka na fusilli

Cuketovo - smetanová omáčka na fusilli

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Bezmasá dýňová směs nejen na topinky

Bezmasá dýňová směs nejen na topinky

Švestkové šátečky s povidly

Švestkové šátečky s povidly

Listové šátečky se zelím (zelnou směsí)

Listové šátečky se zelím (zelnou…

Dušené vepřové maso s kedlubnou

Dušené vepřové maso s kedlubnou

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

36
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Pečená řepa s česnekem a fetou
Pečená řepa s česnekem a…
20
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem
Kuřecí prsa s…
19
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
18
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
AHA.cz A je to venku! Pravda o konci Rolins s Nedvědem a opuštěném domově

A je to venku! Pravda o konci Rolins s Nedvědem a opuštěném domově

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Mecenáš pohřbu Jiřího Krampola (†87) Honza: Policie ho zatkla v baru! Odmítal nástup do vězení

Mecenáš pohřbu Jiřího Krampola (†87) Honza: Policie ho zatkla v baru! Odmítal nástup do vězení

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Další doporučené recepty:

Houbové rizoto po provensálsku
Houbové rizoto po provensálsku
Houbové rizoto s kuřecím masem
Houbové rizoto s kuřecím masem
Houbové rizoto se sýrem
Houbové rizoto se sýrem
Houbové šišky (placičky) - bylinkové
Houbové šišky (placičky) - bylinkové
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové špízy
Houbové špízy
  • Recepty.cz
  • Houbové roštěnky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact