• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Houbové rizoto se sýrem
Napište svůj komentář k receptu

Houbové rizoto se sýrem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 50
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houbové rizoto se sýrem
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 300
      g čerstvé houby nebo mražené, cca
    • 1
      ks cibule větší
    • olej
    • 400
      g rýže cca
    • 3
      stroužek česnek nastrouhaný 2 -
    • 1
      l zeleninový vývar nebo z kostky (může být i houbový) , cca
    • 40
      g parmazán nebo jiný výraznější sýr + na posyp (není nutné)
    • tymián čerstvý nebo sušený, dle chuti
    • 40
      g máslo + rozpuštěné na polití

Postup přípravy receptu

1
Na hluboké pánvi nebo v kastrolu s troškou oleje osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, pak přidáme propláchnutou a okapanou rýži, kterou také krátce osmažíme. Přidáme očištěné pokrájené houby (hříbky, žampiony...), česnek, tymián a smažíme ještě asi 5 minut za častého míchání.
2
Pak přilijeme vařící vývar (asi 3/4 litru) a vaříme. Až se všechna tekutina vstřebá, přilijeme další část vývaru a dovaříme takto rýži doměkka, cca 18 minut.
3
Rizoto odstavíme, přidáme 40 gramů změklého másla a strouhaný sýr, vše promícháme a sýr s máslem necháme rozpustit.
4
Podáváme ihned. Můžeme přelít rozpuštěným máslem a posypat sýrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houbové rizoto III.

Houbové rizoto III.

Houbové rizoto po provensálsku

Houbové rizoto po provensálsku

Krémové houbové rizoto

Krémové houbové rizoto

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Rada Mlynarova | 13. 1. 2017 23:37

    Vyborne, dekuji.

  • andilek | 15. 1. 2016 12:58

    skvely obed, velka pochvala <3 <3 <3 :-*

  • Api | 26. 10. 2015 09:19

    Geniální!

  • Jirka | 1. 10. 2014 15:42

    Výborný recept, jako hřiby jsem použil kuřátka, opravdu lahoda :)

  • Květa Mátlová | 10. 7. 2014 10:49

    Výborné a snadné jídlo, kterým nepohrdl ani můj fasfoodový synek a manžel, tak ten se jen oblizoval. Mockrát děkuji za recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Zdravě i chutně Z hub Z mléka / sýra Z rýže Bezmasá jídla Oběd Večeře Vaření Vegetariáni Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé houby Česnek Cibule Máslo Olej Parmazán Rýže Tymián Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Drůbeží játra mojí mámy

Drůbeží játra mojí mámy

Čočka žravka

Čočka žravka

Výborný špenátek

Výborný špenátek

Babiččina pudinková buchta

Babiččina pudinková buchta

Zeleninová česnečka s kroupami

Zeleninová česnečka s kroupami

Nepečené kokosové kuličky

Nepečené kokosové kuličky

Pribiňáčkové řezy

Pribiňáčkové řezy

Filet z candáta se šťouchaným bramborem a petrželovou omáčkou

Filet z candáta se šťouchaným…

Krevety na grilu

Krevety na grilu

Doporučujeme

30 minut
Stroganoff

Stroganoff

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

76
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli
67
Křupaví netopýři
Křupaví netopýři
67
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
43
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
39
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Houbové rizoto III.
Houbové rizoto III.
Houbové rizoto po provensálsku
Houbové rizoto po provensálsku
Houbové rizoto s kuřecím masem
Houbové rizoto s kuřecím masem
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
Houbové šišky (placičky) - bylinkové
Houbové šišky (placičky) - bylinkové
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z václavek či bedel
  • Recepty.cz
  • Houbové rizoto se sýrem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact