• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Houbové rizoto III.
Napište svůj komentář k receptu

Houbové rizoto III.

autor: fafejt
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houbové rizoto III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • rýže Parboiled
    • houbová směs
    • 1
      g cibule
    • 2
      lžíce máslo 1-2
    • parmazán
    • sůl
    • houbové koření
    • smetana 1/4 l
    • koření např. směs od Vitany, zvýrazní, co konzervace sebere, čerstvé jsou prostě čerstvé

Postup přípravy receptu

1
V hlubší pánvi či kastrolu rozehřejte máslo, na něm opracujte cibulku, nechte zesklovatět, zasypte přiměřenou dávkou rýže (1-2 sáčky, dle počtu konzumentů), podlijte 1 dcl vody, osolte, duste.
2
Rýži během dušení dále, ale v menším množství podlévejte vodou, míchejte. Nepřipečte! Duste.
3
Podle zvoleného typu rýže zhruba v polovině doby její úpravy (dle návodu na balení) naliju 1/2 smetany, přidám zmraženou ochucenou směs hub, opatrně promíchám, v případě nutnosti ještě podlévám vodou, ale houby nějakou stále obsahují, stáhnu výkon sporáku na minimum.
4
Než je rýže úplně měkká, přiliju zbytek smetany, dokořením houbovým kořením, můžete vmíchat část parmazánu, dosolte dle Vaší chuti.
5
Rýže se nesmí změnit v kaši, s parboiled se vám to snad nestane, ale měla by být krásně lesklá, dát se nabrat na lžičku či vidličku a držet. Servírujte na talíř v úhledné celistvé hromádce, uprostřed s důlkem, dle libosti posypte sýrem, střed ozdobte petrželkou kudrnkou, pokrájeným rajčetem... čím rádi.
6
Do rizota využívám zásoby z letně-podzimních megasběrů a nejlépe mražené v cca 300 g množství (zmrazuji tzv. základ na smaženici: na tuku, cibuli, podušené houby, okořeněné drceným kmínem, solí, pepřem, (bílým v případě pravých hřibů)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houbové rizoto po provensálsku

Houbové rizoto po provensálsku

Houbové rizoto se sýrem

Houbové rizoto se sýrem

Krémové houbové rizoto

Krémové houbové rizoto

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Krtecek11 | 26. 4. 2016 17:41

    very very good :D

  • Krtecek11 | 26. 4. 2016 17:41

    very very good :D

  • Krtecek11 | 26. 4. 2016 17:41

    very very good :D

  • Krtecek11 | 26. 4. 2016 17:41

    very very good :D

  • Krtecek11 | 26. 4. 2016 17:41

    very very good :D

  • Krtecek11 | 26. 4. 2016 17:41

    very very good :D

  • Krtecek11 | 26. 4. 2016 17:41

    very very good :D

  • Krtecek11 | 26. 4. 2016 17:41

    very very good :D

  • Krtecek11 | 26. 4. 2016 17:41

    very very good :D

  • Krtecek11 | 26. 4. 2016 17:41

    very very good :D

  • Krtecek11 | 26. 4. 2016 17:41

    very very good :D

  • rop | 7. 8. 2012 13:58

    Jen tu rýži bych vyměnil. Klasické arborio je prostě na rizoto nejlepší. V opačníém případě je lepší houby pořádně orestovat, rýži uvařit zvlášť a pak to smíchat.

  • ladislava staffenová | 10. 8. 2008 18:42

    Dělám to také jako Simča i autorka - protože někdy tu smetanu přidám.Ale ten postup je asi nejlepší (pro nás)

  • Simča Sládková | 10. 8. 2008 18:38

    Ano, tahle varianta se mi líbí - já sice nedávám do rizota smetanu a přidávám zeleninovou směs mrkev - hrášek - kukuřice, ale hlavní je to společné dušení, prolnutí chutí a rýží nemíchat, aby z toho nebyla kaše... Kořením česnekem, lžicí kečupu, trochou oregána a červenou paprikou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže Rizota
Pokrmy Z rýže Oběd Večeře Dušení Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Houbová směs Houbové koření Koření Máslo Parmazán Rýže Smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špenátové palačinky zapečené

Špenátové palačinky zapečené

Nakládaná červená řepa

Nakládaná červená řepa

Univerzální dortový korpus

Univerzální dortový korpus

Jogurtovo-mrkvový koláč s mákem

Jogurtovo-mrkvový koláč s mákem

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Falešný tatarák z junioru

Falešný tatarák z junioru

Cuketové topinky (tousty)

Cuketové topinky (tousty)

Dušená kapusta se slaninou

Dušená kapusta se slaninou

Kotlety v omáčce s hlívou

Kotlety v omáčce s hlívou

Doporučujeme

40 minut
Zeleninový boršč

Zeleninový boršč

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

30
Želví sušenky s karamelem
Želví sušenky s karamelem
30
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Ukrajinský boršč od rodilé Ukrajinky
Ukrajinský boršč od…
16
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a chutnou přílohu nabitou vitaminy
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a…
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů na Halloween
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů…
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se!
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa?…
AHA.cz Oddlužení Veroniky Gajerové naštvalo kolegy: Statisíce jim nikdo nevrátí

Oddlužení Veroniky Gajerové naštvalo kolegy: Statisíce jim nikdo nevrátí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Anife Vyskočilová vypadá v 51 letech úžasně: Okopírujte její triky na dokonalou figuru!

Anife Vyskočilová vypadá v 51 letech úžasně: Okopírujte její triky na dokonalou figuru!

Ženy.cz Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Blesk.cz Bezděková zoufale shání odcizenou vzpomínku na tátu: Nabízí tučnou odměnu!

Bezděková zoufale shání odcizenou vzpomínku na tátu: Nabízí tučnou odměnu!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Jak rozproudit vášeň? Johnny má exkluzivní tipy pro každé znamení!

Nový díl Eroskopu: Jak rozproudit vášeň? Johnny má exkluzivní tipy pro každé znamení!

Další doporučené recepty:

Houbové ragú s nudlemi
Houbové ragú s nudlemi
Houbové ranečky
Houbové ranečky
Houbové rizito (rýže) po našem
Houbové rizito (rýže) po našem
Houbové rizoto po provensálsku
Houbové rizoto po provensálsku
Houbové rizoto s kuřecím masem
Houbové rizoto s kuřecím masem
Houbové rizoto se sýrem
Houbové rizoto se sýrem
  • Recepty.cz
  • Houbové rizoto III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact