• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Houbové rizoto III.
Napište svůj komentář k receptu

Houbové rizoto III.

autor: fafejt
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houbové rizoto III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • rýže Parboiled
    • houbová směs
    • 1
      g cibule
    • 2
      lžíce máslo 1-2
    • parmazán
    • sůl
    • houbové koření
    • smetana 1/4 l
    • koření např. směs od Vitany, zvýrazní, co konzervace sebere, čerstvé jsou prostě čerstvé

Postup přípravy receptu

1
V hlubší pánvi či kastrolu rozehřejte máslo, na něm opracujte cibulku, nechte zesklovatět, zasypte přiměřenou dávkou rýže (1-2 sáčky, dle počtu konzumentů), podlijte 1 dcl vody, osolte, duste.
2
Rýži během dušení dále, ale v menším množství podlévejte vodou, míchejte. Nepřipečte! Duste.
3
Podle zvoleného typu rýže zhruba v polovině doby její úpravy (dle návodu na balení) naliju 1/2 smetany, přidám zmraženou ochucenou směs hub, opatrně promíchám, v případě nutnosti ještě podlévám vodou, ale houby nějakou stále obsahují, stáhnu výkon sporáku na minimum.
4
Než je rýže úplně měkká, přiliju zbytek smetany, dokořením houbovým kořením, můžete vmíchat část parmazánu, dosolte dle Vaší chuti.
5
Rýže se nesmí změnit v kaši, s parboiled se vám to snad nestane, ale měla by být krásně lesklá, dát se nabrat na lžičku či vidličku a držet. Servírujte na talíř v úhledné celistvé hromádce, uprostřed s důlkem, dle libosti posypte sýrem, střed ozdobte petrželkou kudrnkou, pokrájeným rajčetem... čím rádi.
6
Do rizota využívám zásoby z letně-podzimních megasběrů a nejlépe mražené v cca 300 g množství (zmrazuji tzv. základ na smaženici: na tuku, cibuli, podušené houby, okořeněné drceným kmínem, solí, pepřem, (bílým v případě pravých hřibů)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houbové rizoto po provensálsku

Houbové rizoto po provensálsku

Houbové rizoto se sýrem

Houbové rizoto se sýrem

Krémové houbové rizoto

Krémové houbové rizoto

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Krtecek11 | 26. 4. 2016 17:41

    very very good :D

  • Krtecek11 | 26. 4. 2016 17:41

    very very good :D

  • Krtecek11 | 26. 4. 2016 17:41

    very very good :D

  • Krtecek11 | 26. 4. 2016 17:41

    very very good :D

  • Krtecek11 | 26. 4. 2016 17:41

    very very good :D

  • Krtecek11 | 26. 4. 2016 17:41

    very very good :D

  • Krtecek11 | 26. 4. 2016 17:41

    very very good :D

  • Krtecek11 | 26. 4. 2016 17:41

    very very good :D

  • Krtecek11 | 26. 4. 2016 17:41

    very very good :D

  • Krtecek11 | 26. 4. 2016 17:41

    very very good :D

  • Krtecek11 | 26. 4. 2016 17:41

    very very good :D

  • rop | 7. 8. 2012 13:58

    Jen tu rýži bych vyměnil. Klasické arborio je prostě na rizoto nejlepší. V opačníém případě je lepší houby pořádně orestovat, rýži uvařit zvlášť a pak to smíchat.

  • ladislava staffenová | 10. 8. 2008 18:42

    Dělám to také jako Simča i autorka - protože někdy tu smetanu přidám.Ale ten postup je asi nejlepší (pro nás)

  • Simča Sládková | 10. 8. 2008 18:38

    Ano, tahle varianta se mi líbí - já sice nedávám do rizota smetanu a přidávám zeleninovou směs mrkev - hrášek - kukuřice, ale hlavní je to společné dušení, prolnutí chutí a rýží nemíchat, aby z toho nebyla kaše... Kořením česnekem, lžicí kečupu, trochou oregána a červenou paprikou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže Rizota
Pokrmy Z rýže Oběd Večeře Dušení Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Houbová směs Houbové koření Koření Máslo Parmazán Rýže Smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krevety s pikantní omáčkou

Krevety s pikantní omáčkou

Béřovický králík

Béřovický králík

Lístkoví šneci se sýrem

Lístkoví šneci se sýrem

Dušené vepřové v zelí

Dušené vepřové v zelí

Česnekovo-sýrová krémová polévka

Česnekovo-sýrová krémová polévka

Smetanovo-nivová brokolice

Smetanovo-nivová brokolice

Ořechová roláda s piškotovo-kávovou náplní

Ořechová roláda s piškotovo-kávovou…

Zdravý ovesný dortík

Zdravý ovesný dortík

Knedlíčky ze strouhanky

Knedlíčky ze strouhanky

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

94
Slepé myši z Jestřebích hor - palačinky
Slepé myši z Jestřebích…
88
Smažené vepřové řízky na čínský způsob
Smažené vepřové řízky na…
88
Smaženky s pečenou zeleninou a pestem
Smaženky s pečenou…
87
Smažené plněné kapustové listy (závitky)
Smažené plněné kapustové…
71
Smažený artyčok se salsou a majonézou
Smažený artyčok se…

Zajímavé články

Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s voňavým kořením, bylinkami nebo dalším ovocem
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s…
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
AHA.cz Zhrzená pomsta Kuchařové! Brzobohatý šel konečně s pravdou ven

Zhrzená pomsta Kuchařové! Brzobohatý šel konečně s pravdou ven

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Jiřina Bohdalová je pro mě Tina Turner, říká její kadeřnice. Ukázala poklady z archivu!

Jiřina Bohdalová je pro mě Tina Turner, říká její kadeřnice. Ukázala poklady z archivu!

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Uršula Kluková: První slova po smrti Krampola (†87)! Poslední hádka kvůli jeho ženám

Uršula Kluková: První slova po smrti Krampola (†87)! Poslední hádka kvůli jeho ženám

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Kniha podle znamení zvěrokruhu: Jaké letní čtení si máte přibalit na dovolenou?

Kniha podle znamení zvěrokruhu: Jaké letní čtení si máte přibalit na dovolenou?

Další doporučené recepty:

Houbové ragú s nudlemi
Houbové ragú s nudlemi
Houbové ranečky
Houbové ranečky
Houbové rizito (rýže) po našem
Houbové rizito (rýže) po našem
Houbové rizoto po provensálsku
Houbové rizoto po provensálsku
Houbové rizoto s kuřecím masem
Houbové rizoto s kuřecím masem
Houbové rizoto se sýrem
Houbové rizoto se sýrem
  • Recepty.cz
  • Houbové rizoto III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact