• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Houbové rizoto III.
Napište svůj komentář k receptu

Houbové rizoto III.

autor: fafejt
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houbové rizoto III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • rýže Parboiled
    • houbová směs
    • 1
      g cibule
    • 2
      lžíce máslo 1-2
    • parmazán
    • sůl
    • houbové koření
    • smetana 1/4 l
    • koření např. směs od Vitany, zvýrazní, co konzervace sebere, čerstvé jsou prostě čerstvé

Postup přípravy receptu

1
V hlubší pánvi či kastrolu rozehřejte máslo, na něm opracujte cibulku, nechte zesklovatět, zasypte přiměřenou dávkou rýže (1-2 sáčky, dle počtu konzumentů), podlijte 1 dcl vody, osolte, duste.
2
Rýži během dušení dále, ale v menším množství podlévejte vodou, míchejte. Nepřipečte! Duste.
3
Podle zvoleného typu rýže zhruba v polovině doby její úpravy (dle návodu na balení) naliju 1/2 smetany, přidám zmraženou ochucenou směs hub, opatrně promíchám, v případě nutnosti ještě podlévám vodou, ale houby nějakou stále obsahují, stáhnu výkon sporáku na minimum.
4
Než je rýže úplně měkká, přiliju zbytek smetany, dokořením houbovým kořením, můžete vmíchat část parmazánu, dosolte dle Vaší chuti.
5
Rýže se nesmí změnit v kaši, s parboiled se vám to snad nestane, ale měla by být krásně lesklá, dát se nabrat na lžičku či vidličku a držet. Servírujte na talíř v úhledné celistvé hromádce, uprostřed s důlkem, dle libosti posypte sýrem, střed ozdobte petrželkou kudrnkou, pokrájeným rajčetem... čím rádi.
6
Do rizota využívám zásoby z letně-podzimních megasběrů a nejlépe mražené v cca 300 g množství (zmrazuji tzv. základ na smaženici: na tuku, cibuli, podušené houby, okořeněné drceným kmínem, solí, pepřem, (bílým v případě pravých hřibů)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houbové rizoto po provensálsku

Houbové rizoto po provensálsku

Houbové rizoto se sýrem

Houbové rizoto se sýrem

Krémové houbové rizoto

Krémové houbové rizoto

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Krtecek11 | 26. 4. 2016 17:41

    very very good :D

  • Krtecek11 | 26. 4. 2016 17:41

    very very good :D

  • Krtecek11 | 26. 4. 2016 17:41

    very very good :D

  • Krtecek11 | 26. 4. 2016 17:41

    very very good :D

  • Krtecek11 | 26. 4. 2016 17:41

    very very good :D

  • Krtecek11 | 26. 4. 2016 17:41

    very very good :D

  • Krtecek11 | 26. 4. 2016 17:41

    very very good :D

  • Krtecek11 | 26. 4. 2016 17:41

    very very good :D

  • Krtecek11 | 26. 4. 2016 17:41

    very very good :D

  • Krtecek11 | 26. 4. 2016 17:41

    very very good :D

  • Krtecek11 | 26. 4. 2016 17:41

    very very good :D

  • rop | 7. 8. 2012 13:58

    Jen tu rýži bych vyměnil. Klasické arborio je prostě na rizoto nejlepší. V opačníém případě je lepší houby pořádně orestovat, rýži uvařit zvlášť a pak to smíchat.

  • ladislava staffenová | 10. 8. 2008 18:42

    Dělám to také jako Simča i autorka - protože někdy tu smetanu přidám.Ale ten postup je asi nejlepší (pro nás)

  • Simča Sládková | 10. 8. 2008 18:38

    Ano, tahle varianta se mi líbí - já sice nedávám do rizota smetanu a přidávám zeleninovou směs mrkev - hrášek - kukuřice, ale hlavní je to společné dušení, prolnutí chutí a rýží nemíchat, aby z toho nebyla kaše... Kořením česnekem, lžicí kečupu, trochou oregána a červenou paprikou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže Rizota
Pokrmy Z rýže Oběd Večeře Dušení Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Houbová směs Houbové koření Koření Máslo Parmazán Rýže Smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrníčková buchta pro nezkušené

Hrníčková buchta pro nezkušené

Linecké košíčky

Linecké košíčky

Špagety se sojovým masem

Špagety se sojovým masem

Slané copánky z listového těsta

Slané copánky z listového těsta

Batáty pečené v troubě

Batáty pečené v troubě

Drobenkový kokosový koláč s tvarohem

Drobenkový kokosový koláč s tvarohem

Čokoládové muffiny s banánem

Čokoládové muffiny s banánem

Krůtí bochánky s okurkovou salsou

Krůtí bochánky s okurkovou salsou

Margot řezy Danča

Margot řezy Danča

Doporučujeme

10 minut
Rybičková pomazánka

Rybičková pomazánka

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

2526
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
141
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
121
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
109
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
104
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého břicha. Pozor si dejte i na některé zdravé potraviny!
9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého…
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
Nejlepší jahodové knedlíky: Tvarohové, kynuté, odpalované i bez koulení
Nejlepší jahodové knedlíky: Tvarohové, kynuté,…
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
AHA.cz Agáta v slzách u Žilkové: Je to masakr! Včera jsem se zhroutila

Agáta v slzách u Žilkové: Je to masakr! Včera jsem se zhroutila

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Když nestíháte pedikúru: Ultra trendy síťované baleríny vás zachrání!

Když nestíháte pedikúru: Ultra trendy síťované baleríny vás zachrání!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Emotivní předposlední díl Survivoru: Žádost o ruku i podraz! Kdo soutěž opustil?

Emotivní předposlední díl Survivoru: Žádost o ruku i podraz! Kdo soutěž opustil?

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Znáte číslo energie vašeho vztahu? Můžete díky tomu zabránit hádkám i rozvodu, slibuje odbornice

Znáte číslo energie vašeho vztahu? Můžete díky tomu zabránit hádkám i rozvodu, slibuje odbornice

Další doporučené recepty:

Houbové ragú s nudlemi
Houbové ragú s nudlemi
Houbové ranečky
Houbové ranečky
Houbové rizito (rýže) po našem
Houbové rizito (rýže) po našem
Houbové rizoto po provensálsku
Houbové rizoto po provensálsku
Houbové rizoto s kuřecím masem
Houbové rizoto s kuřecím masem
Houbové rizoto se sýrem
Houbové rizoto se sýrem
  • Recepty.cz
  • Houbové rizoto III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact