• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Houbové rizoto II.
Napište svůj komentář k receptu

Houbové rizoto II.

autor: Severová Miroslava
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houbové rizoto II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček rýže sáček
    • houby čerstvé nebo mražené
    • 1
      ks cibule menší
    • olej
    • 1
      plechovka sterilovaný hrášek malá
    • sýr Eidam - na posypání
    • kečup - jemný

Postup přípravy receptu

1
Na pánvi WOK dáme olej a cibulku a necháme zpěnit, přidáme houby (množství dle chuti) a necháme dusit do měkka, pak přidáme plechovičku hrášku i s nálevem a znovu vydusíme. Rýži uvaříme dle návodu a zamícháme do rozdušené směsi. Na talíři si každý posype strouhaným sýrem a pokape kečupem. Během půlhodinky dobrý oběd nebo večeře.
2
Zmrazování hub: očištěné houby nakrájíme a propláchneme na sítu, necháme vykapat a plníme do mikrotenových sáčků, spíš méně, na stole pěkně vyrovnáme do placata, vyfoukneme vzduch a zagumičkujeme. Po zmrazení poťukáme paličkou na maso, houby se rozpadnou a můžeme si vysypat množství, jaké chceme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houbové rizoto III.

Houbové rizoto III.

Houbové rizoto po provensálsku

Houbové rizoto po provensálsku

Houbové rizoto se sýrem

Houbové rizoto se sýrem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anežka Havlová | 27. 7. 2012 00:32

    Proboha, proč ten kečup??? Takhle to prznit.

  • Radical | 9. 7. 2012 13:34

    milý Mirdo... nejprve bych rád řekl, že tady nejde o nic jiného, než o recept na jednoduchou rýži s houbami, takže tvůj comment z tebe dělá celkem solidního idiota, ale budiž..... Když tedy znáš tak dobře rozdíl mezi rizotem českým a risottem italským, tak bys nám (evidentním debilům) taky mohl říct něco o velmi speciálním druhu rýže, o kterém pravděpodobně víš jen ty a to je ten tvůj typ PARBOLITE :-))))))))) takže než začneš někomu doporučovat recepty na youtube, tak já bych ti doporučil návštěvu nejbližšího obchodu, kde by sis po písmenkách mohl opsat správný název rýže (vlastně nejde o název, ale o způsob úpravy) :-)))) alespoň pak nebudeš vypadat jako úplný trotl :-)))

  • Vlasta Novák | 22. 11. 2011 14:48

    Já vím, ale myslím, že už tak 10, 15 let by se to se společností vozit nemuselo ;-) Tohle je v lidech zakořeněno...lepší se to, ale velmi pomalu. Hanění a rozčilování to u mě není, spíš mě vždycky překvapí, že někdo se snaží šířit osvětu a druhej ho za to sprdne stylem: "Tady jsme v Čechách, takže si to budeme dělat po svým..."

  • pippiva
    pippiva | 22. 11. 2011 14:38

    Ale take nesmite zapomenout, ze ceska hospodyne mela drive k dispozici jeden jediny druh ryze... O ryzi arborio & CO si kdysi mohli nechat zdat a to se se spolecnosti jeste veze, takze to chce trpelivost. A kdo si chce najit "svuj" recept, urcite si jej najde. Bez zbytecneho haneni a rozcilovani se. 8-) ;-)

  • Vlasta Novák | 22. 11. 2011 13:55

    A to je přesně jeden z problémů současné české kuchyně - školní jídelna, která nechává "zážitky" na celý život. Mirda má samozřejmě pravdu, rizoto se má připravovat z rýže na rizoto. To většina Čechů vůbec netuší. A je jedno, jestli je to rizoto italské nebo české. Pak vzniká typický "český" patvar...ale co čekat, když se to právě takto učí děti od malička...

  • caravell | 22. 11. 2011 13:42

    koukám mirdo, že si tady hraješ na velkého chytráka...píše se o voze, mluvíš o koze. Nemůžeš srovnávat italské rizoto s našim českym rizotem. zajímalo by mě, když jsi chodil na základku do jídelny a měli jste rizoto, jestli bylo opravdu z rýže arborio :-D

  • Tereza T
    Tereza T | 8. 4. 2011 14:42

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia | 8. 4. 2011 09:01

    Není příloha

  • Aneta | 13. 3. 2011 11:30

    Ať si Italové žerou, co chtějí, a ti, co mají plnou hubu keců, taky. Tohle je celkem slušný recept a kdyby se to jmenovalo "houby s jakousi bílou věcí", nic to nezmění na tom, že je to dobré

  • Mirda186 | 27. 11. 2010 14:52

    Tak tady je to špatně uplně všechno. Risotto je hlavně z rýže a ta rýže může být jen pro risotto určená teda Arborio Carnaroli a jim podobné. Když napíšeš že pytlík rýže jeto tak málo specifické že to může znamenat basmati rýži, jasmínovou rýži, parbolite rýži, indianskou, sushi atd. Předpokládám že dotyčná zná jen tu včechách nejpoužívanějši parbolite, ale ta s risottem nemá nic společného. Také ostatní ingredience jsou do základu risotta nutné a ty specifikovat jeto olej olivový, víno bílé, vývar zeleninový nebo drůbeží, sýr parmasán nebo pecorino, šalotka nebo cibule. Tak to jsou základy pro univerzální risotto. Poté do něho můžete dál zarestovávat ostatní ingredience. Ale i ty musejí mít logiku italské kuchyně tedy ital nikdy nedá sterilovaný hrášek do risotta stejně tak po kečupu by se poblil. Můžu to tu dál (hanit) ale kdo nechce nepochopí. Proto doporučuji třeba youtube kde najdete stovky videi nad originálem. :'(

  • varecka varecka | 14. 12. 2008 21:53

    Tohle dělám často.Je to dobré a fakt název neřeším.I když souhlasím se Simčou v tom, že to dělám dohromady - tedy rýži a houby..

  • Zora Manasová | 14. 12. 2008 16:10

    Šárko, čo jeden považuje za blbosť, môže byť pre druhého veľmi dôležité, tak by som to tak neodsudzovala. Či sa to niekomu páči, alebo nie, fakt je, že ryža dusená zvlášť a ostatné suroviny zvlášť nie je rizoto. Rizoto sa líši od ryže s niečim práve tým, že sa ryža a ostatné suroviny varia spolu. Taliani by toto uričte nenazvali rizoto, aj keď to je dobré, jednoducho je to ryža s hubami a zeleninou. Pekné sviatky.

  • Olga . | 11. 12. 2008 10:18

    Také patřím k těm co řeší, jak říkáte "blbosti". Nesouhlasím s Vámi, ale máte svaté právo tuto úchylku nazývat jak uznáte za přiměřené :-( ... Občas, když podruhé udělám stejnou chybu, vzpomenu si na Miloše Zemana oblíbený citát: "Jemom idiot udělá stejnou chybu dvakrát!" Ale Vás se to už asi netýká, na tři stejné chyby snad ani žádné rčení neexistuje :o() ... C´est la vie...

  • Olga Zehnalová | 10. 12. 2008 20:19

    Simčo, úplne s tebou súhlasím. Ja aj keď robím rizoto s mäsom, tak najskôr dusím mäso na cibuli, pridám čerstvú alebo mrazenú zeleninu - rôznu, huby, surovú rprepláchnutú ryžu, zalejem potrebným množstvom vody , dochutím soľou, ml.korením, niekedy dám aj červ.ml.papriku a dám dusiť do rúry na 20 - max.30min.Rizoto nechám chvíľu postáť, premiešam a servírujem - posypem strúhaným syrom .Môže byť k tomu kyslá uhorka alebo červená repa sterilizovaná. Takto je to výborné.

  • Šárka Rudlová | 10. 12. 2008 19:15

    Všimla jsem si, že poslední dobou na receptech přibývá komentářů od lidí, kteří řeší takové blbosti, jako co jak se jmenuje. Tenhle recept se prostě jmenuje Houbové rizoto a je jedno, jak se ta rýže vaří. Dnes jsem opět vařila a opět to bylo trochu moc pepřené, nevím, jak to dělám :-) Ale fakt super.

  • Simča Sládková | 10. 8. 2008 18:31

    Opět napíši totéž, co u Houbového rizota bez čísla: Nepřijde mi ideální vařit zvlášť rýži a zvlášť dusit houby. Právě společným dušením hub s rýží a případně zeleninou vznikne rizoto. Tohle je snad rýže s houbami.....

  • Šárka Rudlová | 9. 5. 2008 14:48

    V.Ý.B.O.R.N.É. Vážně úžasné rizoto. Akorát jsem ho už 2x přepepřila a to moc nepepřím ani nesolím, možná, že to nějak natáhnou ty houby. Ale stejně patří mezi mých top 10.

  • Dan | 10. 9. 2007 13:38

    Mňam, mňam.. Andrejka vaří

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže
Pokrmy Z rýže Oběd Večeře Restování Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Houby Kečup - jemný Olej Rýže Sterilovaný hrášek Sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Františky

Františky

Pečený králík se žampiony

Pečený králík se žampiony

Vepřové řízečky s nivou a smetanou

Vepřové řízečky s nivou a smetanou

Velikonoční medové řezy

Velikonoční medové řezy

Punčové řezy - jako z cukrárny :-)

Punčové řezy - jako z cukrárny :-)

Pomazánka z uzeného masa

Pomazánka z uzeného masa

Tortelloni alla panna

Tortelloni alla panna

Vepřový tokáň

Vepřový tokáň

Kakaová bábovka s čokoládovou polevou

Kakaová bábovka s čokoládovou polevou

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

223
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
52
Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Pečený květák s křupavou…
44
Šopský salát
Šopský salát
38
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Mrkvová pomazánka s vejci a tvarohem
Mrkvová pomazánka s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Velký slib Billa Gatese (69): Všechno jmění rozdám!

Velký slib Billa Gatese (69): Všechno jmění rozdám!

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

  • Recepty.cz
  • Houbové rizoto II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact