Rýži uvaříme v sáčcích do měkka společně s novým kořením a celým pepřem. Na oleji osmahneme cibuli (většinou se to dělá do zlatova, já ji raději mírně přismahnu, rizoto má lepší chuť) přidáme houby, sůl kmín a dusíme do měkka.
2
Pokud se nám vysmahuje voda tak mírně podléváme. lze dochutit i česnekem, různým kořením dle chuti, ale nejdříve doporučuji bez koření. Měkké houby smícháme i se s vysmahnutou šťávou s rýží a podáváme. Je možné i takto připravené rizoto dát do pekáče vymazaného olejem a zapéct.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lucka
|24. 6. 2011 12:39
jenomze na to aby jste mohla varit ryzi spolecne s houbami,potrebujete pravou ryzi na rizoto-Carnaroli....jinak vsechny ostatni pokrmy typu "rizoto" jsou jen ryze smichana s necim.....tak nepoucujte...
Simča Sládková
|10. 8. 2008 18:29
Nějak mi nepřijde ideální zvlášť vařit rýži a zvlášť dusit houby. Právě společným dušením hub s rýří a případně zeleninou vznikne rizoto. Tohle je snad rýže s houbami.....
Miroslav Cabish
|23. 9. 2007 10:20
To je houbový salát a ne rizzotto. Může to však chutnat dobře :).