Ragú nemusí být jen z masa. Výtečné je i z hub, které si přinesete z lesa. A skvěle se k němu hodí široké nudle. Jestli máte trochu času, udělejte si domácí.
Připravte si těsto na nudle. Mouku, špetku soli, vejce a olej zpracujte na hladké těsto a nechte ho alespoň hodinu odležet zabalené ve fólii.
2
Po odležení těsto rozválejte. Nakrájejte ho na široké nudle a dejte je vařit do vroucí osolené vody.
3
Houby očistěte, šalotku nakrájejte nadrobno, česnek podrťte. V pánvi zahřejte olej a orestujte na něm houby. Pak přidejte šalotku a česnek a krátce opečte. Podlijte vínem a nechte ho vydusit. Zalijte vývarem a krátce provařte. Nakonec přilijte smetanu, prohřejte a sundejte z ohně. Dochuťte solí a pepřem.
Do pánve přidejte uvařené nudle a promíchejte. Na talíři posypte nasekanou petrželkou.
5
TIP: Nudle si můžete koupit už hotové nebo je připravit z plátů na lasagne. Houby použijte jakékoli. Když přijdete z lesa s prázdnou, zkuste třeba hlívu nebo šitake.