ks
vepřové maso
krkovice, kotlety nebo kýty (dle chuti)
houbové koření
nebo grilovací
sůl
olej
na smažení
250
g
čerstvé žampiony
nebo lesní houby
Sýrová nádivka
2
ks
rohlík
- starší
10
lžíce
mléko
cca
2
ks
vejce
2
stroužek
česnek
- rozetřený
sůl
a pepř
150
g
sýr
dle chuti- Gouda, Niva...
Postup přípravy receptu
1
Vepřové plátky naklepeme, strany nakrojíme, posypeme solí a kořením dle chuti a necháme alespoň hodinu odležet. Plátky pak zprudka osmažíme na rozpáleném oleji z obou stran a dáme do pekáčku, posypeme plátky očištěných, pokrájených hub. Do výpeku nalijeme cca 1dcl vody, necháme probublat a nalijeme k masu. Zakryjeme a dáme péct zhruba na 40 minut do předehřáté trouby, pak odklopíme, na každý plátek naneseme část nádivky, dle potřeby podlijeme a dopečeme doměkka a dozlatova.
2
Nádivka: rohlíky jemně pokrájíme, pokapeme mlékem a necháme zvlhnout. Přidáme česnek, sýr a žloutky, dochutíme solí a pepřem, vše promícháme a nakonec vmícháme sníh z bílků.
3
Podáváme s bramborovou přílohou, kterou přelijeme výpekem.