g
houby
čerstvé nebo mražené, spařené, okapané, cca
100
g
anglická slanina
nebo váhalova... - není nutná
3
stroužek
česnek
dle chuti
sůl
pepř mletý
majoránka
nebo tymián dle chuti
1
ks
vejce
olej
na smažení
Postup přípravy receptu
1
Vejce v míse rozmícháme s nastrouhaným česnekem (nemusíme šetřit), solí, pepřem a bylinkami dle chuti. Přilijeme mléko, přisypeme mouku s kypřidelem a promícháme. Do těsta nasypeme předvařené scezené houby, drobně pokrájenou slaninu, pokud nechceme lívanečky bezmasé, promícháme a naběračkou tvoříme v rozpálené pánvi s trochou oleje placičky, které smažíme z obou stran dozlatova. Po osmažení odkládáme lívanečky na ubrousek odsát přebytečný tuk.
2
Podáváme samostatně se zeleninovým salátem nebo jako přílohu například k masovým směsím, minutkám...