V kastrolku roztopíme polovinu másla, přidáme nakrájené žampiony, sůl, pepř, kmín, petrželku a dusíme.
2
Z druhé poloviny másla a mouky uděláme světlou jíšku, přilijeme mléko a uvaříme řidší bešamel, do kterého zamícháme dušené žampiony (já jsem použila houby vlastnoručně nasbírané).
3
Do vymazaného pekáčku na sebe navrstvíme lasagne, bešamel, nastrouhaný sýr, a na nudličky nakrájený šunkový salám. Poslední vrstvu dáme bešamel a sýr. Pečeme na 200°C asi půl hodiny.
Výborný recept. Po předchozí zkušenosti s jiným receptem na lasagne jsem si dovolila bešamel po uvaření osolit a opepřit a budu v tom pokračovat i nadále - bez těchto dvou ingrediencí mi výsledné lasagne přijdou nijaké, ať je dělám s čímkoliv.
Di
|26. 4. 2011 18:38
Taky nikdy lasagne nepředvářím, ať je dělám s boloňskou omáčkou nebo se zeleninou. Musí však být prokládané násplní s dostatkem tekutiny, aby se měli při pečení v čem "uvařit". 7,5 dl mléka by na 10 plátků lasagní mělo stačit. Možná to chtělo péci déle.
Lasagne připravuji vždy suché, během pečení nasáknou tekutinu z bešamelu, rajčat, masa atd. a jsou pak měkké. Peču vždy přikryté alobalem, jen na posledních 5-10 munut odkryju, kvůli barvičce
Já nevím, nikdy jsem lasagne nedělala, ale řekla bych, že se nejdříve nechají pár minut v horké vodě změknout a potom se až dávají zapékat, nebo ne? :-[
Opravdu excelentní,výborné...nemají chybu...mňam...
Michaela Strnadová
|1. 3. 2010 13:11
Právě jsme dojedli a ohodnotili- Výborné :-)
Eva Hromádka
|30. 10. 2009 12:25
Včera bylo k obědu a bylo to výborné. Jen jsem si dovolila drobnou obměnu - místo šunkového salámu jsem dala mleté maso.
Eva Hromádka
|28. 10. 2009 13:17
Upekla jsem k obědu a je to bašta. Jedinou změnou bylo to, že jsem místo salámu dala pomleté maso. Akorát jsem se bála nějak výrazněji okořenit to maso, což příště napravím. Ale i tak to je opravdu dobrůtka. Jo a pekla jsem to na pečicím papíru, netřeba pak vymazávat pekáček.
Ingrid Morawetzová
|9. 9. 2009 19:21
Já jsem ještě nevařila 40 let a už mám problém vymyslet něco kloudného...:-)
Marta Hajkova
|9. 9. 2009 16:31
diky vsem za rady, nudle delam jen pro vnoucatka ale lasagne si radeji koupim v bille mam ji kousek od domu p.s. strasne se mi libi tyto stranky, po 40ti letech vareni uz neni co vymyslet a tady se najde vzdy neco noveho
Ingrid Morawetzová
|9. 9. 2009 14:25
Můžu potvrdit, lasagne se dají koupit ve větších obchodech(supermarketech atd.)zkuste se zeptat prodavaček, kdo nezná nemusí je najít...Prodávají v krabičce ne v sáčku...
Jarka O.
|9. 9. 2009 12:37
Marto, lasagne jsou velké pláty těstovin. Jestli si děláte sama nudle, stačí vyválené těsto nakrájet na velikost zapékací formy a použít, nemusí se předvářet.
Iva Pěnkavová
|9. 9. 2009 11:43
lasagne má většina obchodáků u těstovin - já kupuji v Bille (kolem 50Kč za dvojdávku ) anebo i Norma snad tam stály asi 25 Kč,ale to nevím přesně , jinak já těstoviny moc nemusím , ale dcera dělá lasagne podobně jako zde a to fakt můžu , bašta
Marta Hajkova
|9. 9. 2009 11:37
hub mam nasusenych nekolik sklenic, petrzelku ze zahradky, vajicka od vlastnich slepicek - jen poradte kde sezenu lasagne prosim????? jsem stara skola a nevim kde se takove veci kupuji?diky, marta
Jana Polívková
|7. 9. 2009 10:09
Mohu jen doporučit...opravdu výborné! =)
Ingrid Morawetzová
|3. 9. 2009 07:56
Tak to budeš muset vyzkoušet, jsou fakt moooc dobré :-)
Eva Hromádka
|2. 9. 2009 17:29
No úplně slintám, jen to čtu. Houby já zbožňuju a lasagne jakbysmet.