• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Houbové lasagne
Napište svůj komentář k receptu

Houbové lasagne

autor: Iness
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 18
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houbové lasagne
Houbové lasagne
Houbové lasagne
Houbové lasagne
Houbové lasagne
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 10
      ks lasagne
    • 7,50
      dl mléko
    • 250
      g žampiony
    • 100
      g tvrdý sýr
    • 100
      g máslo
    • 50
      g hladká mouka
    • 100
      g šunkový salám
    • petrželka
    • mletý kmín
    • pepř mletý
    • sůl
    • tuk

Postup přípravy receptu

1
V kastrolku roztopíme polovinu másla, přidáme nakrájené žampiony, sůl, pepř, kmín, petrželku a dusíme.
2
Z druhé poloviny másla a mouky uděláme světlou jíšku, přilijeme mléko a uvaříme řidší bešamel, do kterého zamícháme dušené žampiony (já jsem použila houby vlastnoručně nasbírané).
3
Do vymazaného pekáčku na sebe navrstvíme lasagne, bešamel, nastrouhaný sýr, a na nudličky nakrájený šunkový salám. Poslední vrstvu dáme bešamel a sýr. Pečeme na 200°C asi půl hodiny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houbové kuře na tymiánu

Houbové kuře na tymiánu

Houbové batůžky z listového těsta

Houbové batůžky z listového těsta

Houbové rizito (rýže) po našem

Houbové rizito (rýže) po našem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • silvik T.
    silvik T. | 11. 2. 2015 11:34

    Moc dobré.Jen místo šunkového salámu jsem dala maso.

  • Tonto
    Tonto | 27. 7. 2014 19:40

    Musí to být dobrota, ale u nás doma se bešamel nedělá, je to na nás moc těžké. :-!

  • bubca28 | 7. 7. 2012 13:55

    Mňamka...

  • polmari | 14. 11. 2011 07:15

    Výborný recept. Po předchozí zkušenosti s jiným receptem na lasagne jsem si dovolila bešamel po uvaření osolit a opepřit a budu v tom pokračovat i nadále - bez těchto dvou ingrediencí mi výsledné lasagne přijdou nijaké, ať je dělám s čímkoliv.

  • Di | 26. 4. 2011 18:38

    Taky nikdy lasagne nepředvářím, ať je dělám s boloňskou omáčkou nebo se zeleninou. Musí však být prokládané násplní s dostatkem tekutiny, aby se měli při pečení v čem "uvařit". 7,5 dl mléka by na 10 plátků lasagní mělo stačit. Možná to chtělo péci déle.

  • Ivana Přikrylová | 26. 4. 2011 17:58

    Lasagne připravuji vždy suché, během pečení nasáknou tekutinu z bešamelu, rajčat, masa atd. a jsou pak měkké. Peču vždy přikryté alobalem, jen na posledních 5-10 munut odkryju, kvůli barvičce

  • Můrinka
    Můrinka | 26. 4. 2011 17:39

    Já nevím, nikdy jsem lasagne nedělala, ale řekla bych, že se nejdříve nechají pár minut v horké vodě změknout a potom se až dávají zapékat, nebo ne? :-[

  • jindruch | 16. 2. 2011 19:36

    Vyzkoušeno moc dobré a syté.

  • Martina | 27. 1. 2011 14:40

    Můžu se zeptat, proč jsem je upekla a byly tvrde? :( Měli se péct přikryté? :'(

  • Alčoun | 22. 1. 2011 14:53

    Moc dobré, jednoduché, ale hutné syté jídlo :)

  • Zdena z JM | 24. 8. 2010 10:13

    Opravdu výborné,moc jsme si pochutnali.Velká 1.

  • Petra Raszková | 4. 8. 2010 13:19

    Opravdu excelentní,výborné...nemají chybu...mňam...

  • Michaela Strnadová | 1. 3. 2010 13:11

    Právě jsme dojedli a ohodnotili- Výborné :-)

  • Eva Hromádka | 30. 10. 2009 12:25

    Včera bylo k obědu a bylo to výborné. Jen jsem si dovolila drobnou obměnu - místo šunkového salámu jsem dala mleté maso.

  • Eva Hromádka | 28. 10. 2009 13:17

    Upekla jsem k obědu a je to bašta. Jedinou změnou bylo to, že jsem místo salámu dala pomleté maso. Akorát jsem se bála nějak výrazněji okořenit to maso, což příště napravím. Ale i tak to je opravdu dobrůtka. Jo a pekla jsem to na pečicím papíru, netřeba pak vymazávat pekáček.

  • Ingrid Morawetzová | 9. 9. 2009 19:21

    Já jsem ještě nevařila 40 let a už mám problém vymyslet něco kloudného...:-)

  • Marta Hajkova | 9. 9. 2009 16:31

    diky vsem za rady, nudle delam jen pro vnoucatka ale lasagne si radeji koupim v bille mam ji kousek od domu p.s. strasne se mi libi tyto stranky, po 40ti letech vareni uz neni co vymyslet a tady se najde vzdy neco noveho

  • Ingrid Morawetzová | 9. 9. 2009 14:25

    Můžu potvrdit, lasagne se dají koupit ve větších obchodech(supermarketech atd.)zkuste se zeptat prodavaček, kdo nezná nemusí je najít...Prodávají v krabičce ne v sáčku...

  • Jarka O. | 9. 9. 2009 12:37

    Marto, lasagne jsou velké pláty těstovin. Jestli si děláte sama nudle, stačí vyválené těsto nakrájet na velikost zapékací formy a použít, nemusí se předvářet.

  • Iva Pěnkavová | 9. 9. 2009 11:43

    lasagne má většina obchodáků u těstovin - já kupuji v Bille (kolem 50Kč za dvojdávku ) anebo i Norma snad tam stály asi 25 Kč,ale to nevím přesně , jinak já těstoviny moc nemusím , ale dcera dělá lasagne podobně jako zde a to fakt můžu , bašta

  • Marta Hajkova | 9. 9. 2009 11:37

    hub mam nasusenych nekolik sklenic, petrzelku ze zahradky, vajicka od vlastnich slepicek - jen poradte kde sezenu lasagne prosim????? jsem stara skola a nevim kde se takove veci kupuji?diky, marta

  • Jana Polívková | 7. 9. 2009 10:09

    Mohu jen doporučit...opravdu výborné! =)

  • Ingrid Morawetzová | 3. 9. 2009 07:56

    Tak to budeš muset vyzkoušet, jsou fakt moooc dobré :-)

  • Eva Hromádka | 2. 9. 2009 17:29

    No úplně slintám, jen to čtu. Houby já zbožňuju a lasagne jakbysmet.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota
Pokrmy Z těstovin Z hub Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Lasagne Máslo Mléko Mletý kmín Pepř mletý Petrželka Sůl Šunkový salám Tuk Tvrdý sýr Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Litý koláč s tvarohem

Litý koláč s tvarohem

Hamburger úžasné chuti

Hamburger úžasné chuti

Babiččina pudinková buchta

Babiččina pudinková buchta

Hermelínka-pomazánka

Hermelínka-pomazánka

Chřestová omáčka s koprem

Chřestová omáčka s koprem

Vepřovka z papiňáku

Vepřovka z papiňáku

Kapustové řízky (karbanátky) se sýrem

Kapustové řízky (karbanátky) se sýrem

Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

Beskydský králík

Beskydský králík

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Banánová buchta II.
Banánová buchta II.
15
Máslové řízky
Máslové řízky
14
Dýňová tortila
Dýňová tortila
14
Masová minutka s řapíkatým celerem
Masová minutka s…

Zajímavé články

Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
AHA.cz Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Mimibazar Vyzkoušeli jste: LEGO Herní agenti aneb Když se fantazie spojí s rodinnou zábavou

Vyzkoušeli jste: LEGO Herní agenti aneb Když se fantazie spojí s rodinnou zábavou

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Ženy.cz Stigma kolem ženského hněvu: Proč chlapi naštvaní být můžou, a ženy ne?

Stigma kolem ženského hněvu: Proč chlapi naštvaní být můžou, a ženy ne?

Blesk.cz Felix Slováček (82) o své sexy společnici: Než umřu, tak chci…

Felix Slováček (82) o své sexy společnici: Než umřu, tak chci…

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

Další doporučené recepty:

Houbové kroupy se zelím
Houbové kroupy se zelím
Houbové kuře (nejen) s těstovinami
Houbové kuře (nejen) s těstovinami
Houbové kuře na tymiánu
Houbové kuře na tymiánu
Houbové lívance
Houbové lívance
Houbové lívanečky
Houbové lívanečky
Houbové měšce s rýží nebo s brambory
Houbové měšce s rýží nebo s brambory
  • Recepty.cz
  • Houbové lasagne
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact