• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Houbové kyselo
Napište svůj komentář k receptu

Houbové kyselo

autor: tegua
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houbové kyselo
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • čerstvé houby
    • mléko
    • smetana na vaření
    • 2
      ks vejce
    • drcený kmín
    • sůl
    • podravka
    • houbový vývar
    • tmavá jíška

Postup přípravy receptu

1
Houby povařím asi 45 minut ve vodě (vody takové množství, aby byly ponořené, ovšem aby se nedusily), přidám špetku drceného kmínu. Po uplynutí doby přídám směs ze 2 vajec, mléka a smetany na vaření. Za stálého míchání přivedu k varu. Dochutím podle množství hub v polévce houbovým masoxem, dále sůl a Podravka. Nakonec podle potřeby zahustíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čočková polévka ze zbylé čočky na kyselo

Čočková polévka ze zbylé čočky na…

Čočka na kyselo po našem

Čočka na kyselo po našem

Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eva Lorencová | 2. 2. 2010 12:30

    U nás tomu říkáme zaliťačka. A je opravdu výborná.

  • Tereza Skrletova | 14. 9. 2008 11:29

    Souhlasim s tim, ze recept by se mel jmenovat spise Houbova bila polevka. Do teto polevky se pridava lzice octa, kdyz se polevka podava, ovsem me to s octem nechutna, proto jsem ho neuvadela, tudiz jsem mela poopravit i nazev receptu ;-) takze dodatek: dle chuti pridat do talire polevky lzici octa

  • ladislava staffenová | 8. 9. 2008 17:53

    Já mám trošku jiný názor na houbové kyselo,ale nechci tu opět rozpoutat válku, co se týče názvu. Jen můj názor - toto je podle mých zvyklostí bílá houbová polévka, Kyselo by mělo opravdu chutnat kysele - tedy buď okyselit octem,nebo přidat kysanou smetanu (i obojí) a nebo - jak je tradiční recept - přímo z kvásku, který je nakyslý sám o sobě. Ale to jen na vysvětlenou, jinak tato polévka výborná je a bude určitě chutnat, ať ji uděláte nakyselo nebo nasladko. Jo a Jani - nevím - ale mně osobně zrovnat takto udělaná polévka se žampiony nejede. Ale to je fakt jen moje chuť,neznamená, že není dobrá:-))))

  • Jana Remková | 8. 9. 2008 09:44

    Tak a jdu na to,jenže,u nás narozdíl od Čech ještě hub poskrovnu,tak snad nebude vadit,když dám čerstvé žampiony z Alberta

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé houby Drcený kmín Houbový vývar Mléko Podravka Smetana na vaření Sůl Tmavá jíška Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Burisony v karamelu

Burisony v karamelu

Zelňačka s klobásou

Zelňačka s klobásou

Škvarkové placičky

Škvarkové placičky

Naše vynikající bublanina

Naše vynikající bublanina

Paprikové (nejen) jehněčí špízy s tzatziki

Paprikové (nejen) jehněčí špízy s…

Dia jogurtové řezy s rebarborou

Dia jogurtové řezy s rebarborou

Špenátovka

Špenátovka

Lehký sirup z růží

Lehký sirup z růží

Fritatta s cuketou

Fritatta s cuketou

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

393
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
94
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
79
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
77
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
51
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Misska Tomanová ukázala své »hnízdo«: Bydlím v kuchyni!

Misska Tomanová ukázala své »hnízdo«: Bydlím v kuchyni!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Houbové kyselo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact