• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Houbové kyselo
Napište svůj komentář k receptu

Houbové kyselo

autor: tegua
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houbové kyselo
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • čerstvé houby
    • mléko
    • smetana na vaření
    • 2
      ks vejce
    • drcený kmín
    • sůl
    • podravka
    • houbový vývar
    • tmavá jíška

Postup přípravy receptu

1
Houby povařím asi 45 minut ve vodě (vody takové množství, aby byly ponořené, ovšem aby se nedusily), přidám špetku drceného kmínu. Po uplynutí doby přídám směs ze 2 vajec, mléka a smetany na vaření. Za stálého míchání přivedu k varu. Dochutím podle množství hub v polévce houbovým masoxem, dále sůl a Podravka. Nakonec podle potřeby zahustíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čočková polévka ze zbylé čočky na kyselo

Čočková polévka ze zbylé čočky na…

Čočka na kyselo po našem

Čočka na kyselo po našem

Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eva Lorencová | 2. 2. 2010 12:30

    U nás tomu říkáme zaliťačka. A je opravdu výborná.

  • Tereza Skrletova | 14. 9. 2008 11:29

    Souhlasim s tim, ze recept by se mel jmenovat spise Houbova bila polevka. Do teto polevky se pridava lzice octa, kdyz se polevka podava, ovsem me to s octem nechutna, proto jsem ho neuvadela, tudiz jsem mela poopravit i nazev receptu ;-) takze dodatek: dle chuti pridat do talire polevky lzici octa

  • ladislava staffenová | 8. 9. 2008 17:53

    Já mám trošku jiný názor na houbové kyselo,ale nechci tu opět rozpoutat válku, co se týče názvu. Jen můj názor - toto je podle mých zvyklostí bílá houbová polévka, Kyselo by mělo opravdu chutnat kysele - tedy buď okyselit octem,nebo přidat kysanou smetanu (i obojí) a nebo - jak je tradiční recept - přímo z kvásku, který je nakyslý sám o sobě. Ale to jen na vysvětlenou, jinak tato polévka výborná je a bude určitě chutnat, ať ji uděláte nakyselo nebo nasladko. Jo a Jani - nevím - ale mně osobně zrovnat takto udělaná polévka se žampiony nejede. Ale to je fakt jen moje chuť,neznamená, že není dobrá:-))))

  • Jana Remková | 8. 9. 2008 09:44

    Tak a jdu na to,jenže,u nás narozdíl od Čech ještě hub poskrovnu,tak snad nebude vadit,když dám čerstvé žampiony z Alberta

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé houby Drcený kmín Houbový vývar Mléko Podravka Smetana na vaření Sůl Tmavá jíška Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety se sojovým masem

Špagety se sojovým masem

Pravý segedínský guláš

Pravý segedínský guláš

Pizza chléb po našem

Pizza chléb po našem

Meruňkový závin

Meruňkový závin

Švestkový štrůdl

Švestkový štrůdl

Špenátová polévka s krutony

Špenátová polévka s krutony

Těstovinový salát s červenou řepou

Těstovinový salát s červenou řepou

Dobré špízy

Dobré špízy

Svíčková dle Ládi Hrušky

Svíčková dle Ládi Hrušky

Doporučujeme

10 minut
Rybičková pomazánka

Rybičková pomazánka

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

459
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
125
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
97
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
61
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
61
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…

Zajímavé články

9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého břicha. Pozor si dejte i na některé zdravé potraviny!
9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého…
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
Nejlepší jahodové knedlíky: Tvarohové, kynuté, odpalované i bez koulení
Nejlepší jahodové knedlíky: Tvarohové, kynuté,…
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
AHA.cz Agáta v slzách u Žilkové: Je to masakr! Včera jsem se zhroutila

Agáta v slzách u Žilkové: Je to masakr! Včera jsem se zhroutila

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Když nestíháte pedikúru: Ultra trendy síťované baleríny vás zachrání!

Když nestíháte pedikúru: Ultra trendy síťované baleríny vás zachrání!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Emotivní předposlední díl Survivoru: Žádost o ruku i podraz! Kdo soutěž opustil?

Emotivní předposlední díl Survivoru: Žádost o ruku i podraz! Kdo soutěž opustil?

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Znáte číslo energie vašeho vztahu? Můžete díky tomu zabránit hádkám i rozvodu, slibuje odbornice

Znáte číslo energie vašeho vztahu? Můžete díky tomu zabránit hádkám i rozvodu, slibuje odbornice

  • Recepty.cz
  • Houbové kyselo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact