g
čerstvé houby
pokrájené, krátce povařené, scezené
1
lžíce
máslo
1
ks
cibule
sůl
drůbeží vývar
nebo voda
200
ml
smetana ke šlehání
nebo na vaření
hladká mouka
na zahuštění
Postup přípravy receptu
1
Do pekáčku dáme pokrájenou cibuli, máslo, nasolené naporcované kuřecí díly nebo stehna, předvařené houby a tymián. Pečeme cca 30 minut zakryté, pak odklopíme podlijeme vývarem a dopečeme doměkka a dozlatova.
2
Vyndáme díly kuřete a uložíme v teple. Houbový výpek doplníme vývarem a smetanou do potřebného množství, zahustíme moukou, dochutíme podle potřeby solí (pepřem) a krátce povaříme. K příloze přidáme na talíř porci masa a omáčku.
3
Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem, rýží, těstovinami.